Στράτος Τζώρτζογλου: «Βγάζουν υπεροψία κι έπαρση, το κοινό δεν τους αγαπάει»

Στράτος Τζώρτζογλου

"Οι μεγάλοι καλλιτέχνες που κατέχουν βαθιά γνώση, δεν έχουν αυτή την εγωιστική συμπεριφορά" δήλωσε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Έλενα Πολυχρονοπούλου και μίλησε για την συμμετοχή του στην ταινία «Η φανέλα με το 9» αλλά και στους σκηνοθέτες που μπορεί να έχουν έπαρση.

-Πιστεύετε ότι υπάρχει έπαρση σε κάποιους σκηνοθέτες ή ηθοποιούς;

Πιστεύω πως οι πραγματικά μεγάλοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί δεν έχουν καμία έπαρση, γιατί γνωρίζουν την αλήθεια σε όλο το μήκος και πλάτος της. Αυτοί οι άνθρωποι διακατέχονται από μία ταπεινότητα και είναι πρόθυμοι να καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν τους άλλους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, γιατί όταν υπάρχει αγάπη, γίνονται θαύματα. Εξαρτάται από τον σκηνοθέτη τι « ήχους» θα βγάλει το «βιολί» που έχει απέναντί του. Ένας κακός χειρισμός μπορεί να βγάλει ένα πολύ κακό «ήχο»- αποτέλεσμα. Γι’ αυτό κι εγώ είχα την ανάγκη από αγάπη και αποδοχή και ευτυχώς είχα την τύχη στο διάβα μου, να συναντήσω πολύ μεγάλους σκηνοθέτες, με μεγαλείο ψυχής, που είχαν αγάπη και γνώση μαζί, δεμένες σε μία κλωστή. Κάποιοι ηθοποιοί πιστεύουν ότι μόνο με το ταλέντο και την τεχνική κάνεις επιτυχία, αλλά επειδή βγάζουν μια υπεροψία και έχουν έπαρση, το κοινό δεν τους αγαπάει. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες που κατέχουν βαθιά γνώση, δεν έχουν αυτή την εγωιστική συμπεριφορά.

-Δίνονται εύκολα ευκαιρίες στον καλλιτεχνικό χώρο;

Καθόλου. Είναι καθαρά θέμα συγκυριών και τύχης. Άλλο πράγμα να τύχεις μιας ζωής που θα συνεργαστείς με τεράστια ονόματα και μεγάλες προσωπικότητες και άλλο απλά να κάνεις καριέρα. Αυτό που έμαθα, μέσα στην πορεία μου στον χώρο από τόσο νεαρή ηλικία, είναι πως πρέπει να αντιμετωπίζεις με ταπεινότητα την κάθε συνεργασία, να έχεις την ψυχή να απορροφήσεις το μεγαλείο του ρόλου για να μπορείς να τον αποδώσεις σωστά και να μην αντιμετωπίζεις την τέχνη της υποκριτικής σαν μια απλή δουλειά, γιατί δεν είναι! Εσύ οφείλεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να μπορείς να πετύχεις μια καλή ευκαιρία, αλλά σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο και οι συγκυρίες. Εγώ ευτυχώς σε αυτό το κομμάτι είχα μπόλικη τύχη από πολύ μικρός.