«Στο σπίτι δεν ακούμε Πασχαλίδη! Τώρα ακούω το τελευταίο cd του Σπρίνγκστιν»

«Είμαι ευγνώμων σε όλα τα τραγούδια μου, γιατί ζω από αυτά, τα αγαπώ πολύ, αλλά είμαι ένας κανονικός άνθρωπος».

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Αγορά” και την Κορύνα Μανταγάρη παραχώρησε ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως στο σπίτι του δεν ακούνε δικά του τραγούδια.

Πώς νιώθεις πάνω στη σκηνή όταν ο κόσμος τραγουδά τα τραγούδια σου;

Είναι πάρα πολύ συγκινητικό και αυτό που έχει μεγάλη πλάκα, το σχολιάζαμε και με τον Κώστα Θωμαΐδη, που είναι και σπουδαίος δάσκαλος φωνητικής, είναι ότι μπορεί να είναι κάτω 5.000 άνθρωποι, οι οποίοι να είναι όλοι φάλτσοι, όταν τραγουδάνε μαζί είναι κουρδισμένοι στον τόνο. Δεν φαλτσάρει ποτέ το κοινό, ο καθένας από  αυτούς μόνος του μπορεί να είναι θεόφαλτσος, αλλά αν τους ακούσεις όλους μαζί είναι τρομερό. Γίνονται ένα και ένα με την μελωδία. Τριάντα χρόνια μουσικός δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Ανάμεσα στα 100 και περισσότερα τραγούδια που έχεις γράψει, υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζεις;

Όχι, κανένα. Στο σπίτι δεν ακούμε Πασχαλίδη! ( σ.σ.γέλια) Τώρα ακούω το τελευταίο cd του Σπρίνγκστιν, και του Δεληβοριά. Υπάρχουν κατά καιρούς κάποια τραγούδια που επανέρχονται μέσα μου και με τραβάν από το μπατζάκι. Είμαι ευγνώμων σε όλα τα τραγούδια μου, γιατί ζω από αυτά, τα αγαπώ πολύ, αλλά είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Κάποια στιγμή όταν έχεις πει σε τόσες συναυλίες τη «Λύπη» ,τη βαριέσαι. Λογικό είναι…