“Στο νοσοκομείο, το κλίμα ήταν φρικτό για τους δημοσιογράφους!”

Βαγγέλης Χαρισόπουλος

"Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος..."

Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος μίλησε στο περιοδικό People και τον δημοσιογράφο Μαρίνο Βυθούλκα για την συνεργασία του με τον Πέτρο Κωστόπουλο, αλλά και την μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, όντας μέλος της ομάδας της εκπομπής “Καλημερούδια” στο Mega.

Στην ΙΜΑΚΟ θα παραμείνει από το 2001 μέχρι και το 2012 που θα κλείσει η εταιρεία του Κωστόπουλου, ενώ το 2010 θα συνεργαστούν και στην εκπομπή «Βράδυ» που ο εκδότης παρουσιάζει στον Alpha. «Εκείνος ζήτησε να είμαστε μαζί και ομολογώ πως ήταν κάτι που με ενδιέφερε απόλυτα. Αν και στην αρχή ήταν να βρίσκομαι στο πλευρό του στον αέρα της εκπομπής, τελικά το συγκεκριμένο concept δεν ευδοκίμησε και ανέλαβα να γράφω τα κείμενα και να κάνω τα χιουμοριστικά βίντεο», αποκαλύπτει στο People. Στον Alpha θα παραμείνει και μετά την εκπομπή του Κωστόπουλου ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων μέχρι το 2015, που του γίνεται η πρόταση να βρεθεί μπροστά από τις κάμερες στο πρωινό του Mega. Κάπως έτσι, από αφανής ήρωας, συστήνεται στο τηλεοπτικό κοινό. «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήθελα να εργαστώ μπροστά από τις κάμερες, απλά το δούλευα πολύ στο μυαλό μου γιατί μια λάθος κίνηση μπορεί και να μου κόστιζε. Θυμάμαι πως το 2009 είχα κάνει δοκιμαστικό για τον πρωινό καφέ που θα παρουσίαζε η Βίκυ Καγιά! Τελικά, ο ΑΝΤ1 πήρε τον Καραμέρο και τον Χαριτάτο, οπότε ναυάγησε η συνεργασία».

Η εκπομπή με την Καγιά στον ΑΝΤ1 μπορεί να ναυάγησε, αλλά ο Βαγγέλης πήρε την επαγγελματική του ρεβάνς πέντε χρόνια μετά, με την συμμετοχή του στα «Καλημερούδια» στο Mega, μια συνεργασία που την θυμάται με μια γλυκιά ανάμνηση. «Η Έλενα Κατραβά και ο Λοίζος Ξενόπουλος μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω αυτό που ήθελα. Βέβαια και στα Καλημερούδια γνώριζα πως το ρίσκο ήταν μεγάλο, διότι εκείνη τη περίοδο το Mega ήταν στα χειρότερά του. Από αυτή, όμως, την εκπομπή όλοι κερδίσαμε πράγματα και εμπειρίες». Αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ  από εκείνη την τηλεοπτική σεζόν ήταν η μέρα που πληροφορήθηκαν στον αέρα για το θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

«Ο Παντελίδης είχε έρθει ενάμιση μήνα πριν και είχαμε γράψει εορταστική εκπομπή για την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Εκείνη τη μέρα του Φλεβάρη ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ. Τρέχαμε πανικόβλητοι. Στην αρχή μάλιστα, δεν έλεγαν το όνομά του. Όταν ανακοινώθηκε επίσημα, έφυγα από το Mega και πήγα να κάνω ρεπορτάζ στο Ασκληπιείο Βούλας. Στο νοσοκομείο το κλίμα ήταν φριχτό για τους δημοσιογράφους, διότι λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί το γνωστό θέμα με το τραγούδι του Παντελή για την Κύπρο. Ήταν ακατόρθωτο να μιλήσεις με το στενό περιβάλλον της οικογένειάς του. Ότι μαθαίναμε, το μαθαίναμε από επισκέπτες και συνεργάτες του Παντελή. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος», αρκείται να πει.

Βαγγέλης Χαρισόπουλος

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την τηλεόραση και όχι μόνο!