Στο νοσοκομείο η Κατρίν Ντενέβ – Υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο…

Κατρίν Ντενέβ

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου της…

Η Κατρίν Ντενέβ εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παρίσι, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη διάρκεια της νύχτας, με τις εξετάσεις να δείχνουν ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο.

Η ανακοίνωση για την Κατρίν Ντενέβ ήρθε μέσω της εκπροσώπου της ηθοποιού, της Κλερ Μπλοντέλ: «Ευτυχώς η κινητική της λειτουργία δεν επηρεάστηκε και σίγουρα χρειάζεται λίγες ημέρες ανάπαυσης».

Ποια είναι η Κατρίν Ντενέβ

«Η κόρη του πάγου», όπως είναι το προσωνύμιο που της αποδόθηκε λόγω της υπέροχης, ευαίσθητης ομορφιάς και του αποστασιοποιημένου τρόπου της, η Ντενέβ έγινε η εξέχουσα ηθοποιός της γαλλικής μεγάλης οθόνης και μια από τις κορυφαίες διεθνείς σταρ στη δεκαετία του 1960.

Η Κατρίν Ντενέβ ήταν 14 φορές υποψήφια για τα Βραβεία Σεζάρ και κέρδισε δύο. Η Ντενέβ ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 1964 με την ταινία του Ζακ Ντεμύ «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», πριν πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Πολάνσκι Αποστροφή το 1965 και του Μπουνιουέλ στις ταινίες Η Ωραία της Ημέρας το1967 και Τριστάνα το 1970.

Κέρδισε δύο Βραβεία Σεζάρ για την Καλύτερη Ηθοποιό για την ερμηνεία της στην ταινία του Φρανσουά Τρυφώ Το Τελευταίο Μετρό το 1980 και του Ρεζί Βαργκνιέ Ινδοκίνα το 1992. Ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Ινδοκίνα και για το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Η Ωραία της Ημέρας».

Άλλες ταινίες της είναι το Αίμα και Πάθος το 1983 όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Ντέιβιντ Μπόουι, Κάτω από τα Φώτα της Πλατείας το 1998, Χορεύοντας στο Σκοτάδι το 2000 και 8 Γυναίκες το 2002. Το 2008 έκανε την εκατοστή της εμφάνιση στην ταινία Μια Νύχτα Χριστουγέννων.