«Στο Εθνικό Θέατρο δέχτηκα πάρα πολλές πισώπλατες μαχαιριές»

Sharon Stone

«Έμπαινα μέσα στο Εθνικό Θέατρο και ένιωθα ότι με χτυπάνε από δυο – τρεις μεριές».

Για τη συνεργασία της με τον Νίκο Κούρκουλο στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και για πισώπλατα μαχαιρώματα που είχε δεχτεί, μίλησε η Κάρμεν Ρουγγέρη, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου.

Καρμική ήταν και η συνάντησή σου με τον Νίκο Κούρκουλο. Εκείνος σου έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθείς στο παιδικό θέατρο, αναθέτοντάς σου ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου το «Παιδικό Στέκι». Τι θυμάσαι από εκείνον;

Ακριβώς έτσι έγινε. Ήταν εξαιρετικός διευθυντής και μου έκανε εντύπωση που υπερασπιζόταν το Εθνικό Θέατρο σαν να ήταν το σπίτι του. Επίσης, άφηνε ελεύθερο το δημιουργό να φτιάξει αυτό που ήθελε και δεν σε υποχρέωνε να κάνεις κάτι. Μου έλεγε «εσύ έχεις την ευθύνη και της επιτυχίας και της αποτυχίας, εσύ θα τα χρεωθείς, οπότε κάνε ότι νομίζεις». Δεν με υποχρέωσε ούτε μια φορά ως διευθυντής να πάρω έναν ηθοποιό που ήθελε αυτός.

Πίστεψε πολύ στη δουλειά μου και μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι αξίζω, κάνοντάς με διευθύντρια στο «Παιδικό Στέκι» που του πρότεινα. Ήταν μοναδικός. Έφτασε το «Παιδικό Στέκι» του Εθνικού Θεάτρου να έχει 180.000 κόσμου σε λίστα αναμονής. Μεγάλη επιτυχία! Επίσης έκανε πραγματικότητα και το όνειρό μου για «Ένα Ηρώδειο γεμάτο παιδιά». Στο Ηρώδειο έμεινα μετά από τρεισήμισι ώρες για να δώσω αυτόγραφα.

Δέχτηκες πισώπλατες μαχαιριές;

Παντού! Και στο Εθνικό Θέατρο δέχτηκα πάρα πολλές πισώπλατες μαχαιριές. Έμπαινα μέσα στο Εθνικό Θέατρο και ένιωθα ότι με χτυπάνε από δυο – τρεις μεριές. Την επιτυχία πάντα τη χτυπάνε. Με ενοχλούσε αλλά, από την άλλη, ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου, που δεν με άφηνε να στεναχωρηθώ.