Στην Αθήνα μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου design, o Ιταλός Giulio Capellini

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες...

Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου design , o Ιταλός Giulio Capellini , έρχεται στην Ελλάδα , προσκεκλημένος της RICHE & του Μάρκου Βουζουνεράκη γιά να συμμετάσχει στο «100% Hotel Show» το Σάββατο 16/11/2019, 14.00 στο Workshop Stage του εκθεσιακού κέντρου MEC της Παιανίας .

Ο διάσημος Ιταλός Designer και καλλιτεχνικός διευθυντής , δημιουργός του ομώνυμου Brand υπερμοντέρνων επίπλων θα συνομιλήσει με το κοινό της έκθεσης, με κύριο άξονα το νέο του βιβλίο «The Cappellini Method», αποκαλύπτοντας αποσπάσματα από το συναρπαστικό του περιεχόμενο.

Πρόκειται για έναν από τους 10 μεγαλύτερους trendsetters της εποχής μας σύμφωνα με το περιοδικό Τime,γκουρού, δάσκαλος αλλά και κυνηγός νέων ταλέντων του design.

Ενόψει της άφιξης του Giulio Capellini , o κ.Βουζουνεράκης τόνισε : “η Riche κι εγώ προσωπικά νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή φιλοξενώντας μιά ιδιοφυΐα του διεθνούς design , τα έργα τέχνης του οποίου κοσμούν επαύλεις , καταστήματα & ξενοδοχεία ανοιχτούς δημόσιους χώρους ενώ διδάσκει εκατοντάδες νέους και εμπνέει μιά ολόκληρη γενιά designers

Η RICHE προσβλέπει , η παρουσία του διακεκριμένου designer να αποτελέσει εφαλτήριο διαλόγου τέχνης και design με το ευρύτερο κοινό.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο, η RICHE θα διαθέσει μέρος των εσόδων των πωλήσεων του βιβλίου «The Capellini Method» στο κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», με σκοπό τον εξοπλισμό της 4ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική  υστέρηση.

WHO IS WHO – GIULIO CAPPELLINI

Με σπουδές στην Αρχιτεκτονική, και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομώνυμης εταιρείας με έδρα το Μιλάνο, ο Giulio Cappellini είναι μια εμβληματική μορφή στον παγκόσμιο χώρο του design. Κάθε νέα συλλογή του δημιουργεί και μια νέα τάση,ενώ εκτός από τον ίδιο ο οίκος Capellini είναι φυτώριο γιά νέους designers με όραμα. Οι δημιουργίες του συχνά περιγράφονται ως «η ανάμεικτη σχέση του μινιμαλισμού που συμβαδίζει με την pop , την τεχνολογία ,σε συνδυασμό με την χρηστικότητα . Τόσο τα επιπλα του όσο και τα αντικείμενα του είναι ωδή στην αισθητική και το απαράμιλλο Ιταλικό γούστο .
Με παρουσία έργων του σε δεκάδες σπουδαία Μουσεία και χώρους πολιτισμού σε όλο τον κόσμο όπως the MUSEUM OF MODERN ART, New York, the MUSEUM OF MODERN ART San Francisco, MUSEE DES ARTS DECORATIFS Paris, the MUSEUM FUER ANGEWANDTE KUNST Koeln, the VICTORIA AND ALBERT MUSEUM London, the CENTRE GEORGE POMPIDOU Paris, η υπογραφή Capellini είναι συνώνυμη της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας ενός πραγματικού έργου τέχνης .

Το βιβλίο του είναι μια μοναδική μονογραφία, αφού ξεδιπλώνει την πολυδιάστατη προσωπικότητα του ανθρώπου που ισορροπεί τη δημιουργικότητα, το παγκόσμιο στυλ και το υψηλό επίπεδο στο design. Αποτελεί δε ορόσημο για κάθε σχεδιαστή, αρχιτέκτονα και διακοσμητή.

ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗΣ – RICHE

Το όνειρο του ιδρυτή της “Riche” Μάρκου Βουζουνεράκη ξεκίνησε από τα μετεφηβικά του χρόνια αφήνοντας την οικογενειακή επιχείρηση με στόχο να ακολουθήσει το δικό του όνειρο.

Κυρίαρχη ιδέα ήταν να συνδυάσει τις εικαστικές τέχνες με το ντιζάιν και να δημιουργεί στον χώρο του καταστήματος – γκαλερί του .

Εδώ συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται κάθε είδους έργα απίστευτης αρμονίας και ωραιότητας. Ανάμεσά τους τα ΙCON, καλλιτεχνικά αντικείμενα δικής του εφεύρεσης, όπου ατσάλι γυαλί και ακρυλικό συνεργούν στην ανάδειξη ζωγραφικών έργων προσδίδοντάς τους μια άυλη φωτεινή  αύρα.

«Η πραγματική εκπαίδευσή μου ήταν, εκτός από τις σπουδές, οι μεγάλες εκθέσεις ντιζάιν, η παρακολούθηση των διεθνών οίκων που δημιουργούσαν χρηστικά αντικείμενα», τονίζει ο ίδιος. «Με ενδιέφερε να δω την εξέλιξη τους στο χρόνο, τον τρόπο που αναπροσδιορίζονταν στην αρχιτεκτονική. Ο κάθε μεγάλος ντιζάινερ είχε ιδιαίτερες ποιότητες και τρόπους να αξιοποιεί τις κατασκευές του. Με ενδιέφεραν κυρίως οι φωτισμοί και σ’ αυτό έμαθα πολλά από τους φωτιστές θεάτρου. Η σκηνοθεσία του αντικειμένου, ο ιδιαίτερος τρόπος που αποκαλύπτεται στο χώρο τραβάει και κατευθύνει το βλέμμα. Ο φωτισμός αναδεικνύει, υπογραμμίζει, δραματοποιεί.

Οι μελέτες  μου ως προς τον φωτισμό και η αγάπη μου για τη ζωγραφική με ώθησαν να φανταστώ  το ΙCΟΝ, μια σύνθεση ζωγραφικής και βιομηχανικού προϊόντος. Δεν είναι μια εκλαΐκευση της Ζωγραφικής, αλλά μια πρόταση- πρόκληση στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα γι αυτήν ακριβώς τη χρήση. Εκφράζονται βάση μιας άλλης δυναμικής,  να δημιουργήσουν κάτι πιο διακοσμητικό, ίσως πιο εύκολο, αλλά και ιδιαίτερα ελκυστικό. Το κάθε έργο είναι αυτόνομο. Ωστόσο το σχετικά μικρό μέγεθός του προσφέρει την δυνατότητα στο συλλέκτη να αποκτήσει περισσότερα από ένα, ίσως μάλιστα πολλά κομμάτια, και να επέμβει στη διάταξή τους κάνοντας δικές του  συνθέσεις στον ιδιωτικό του χώρο. Να συμβάλλει δηλαδή κι αυτός στην τελική έκβαση του έργου.

Ο ίδιος είχε την τύχη καταξιωμένοι καλλιτέχνες  όπως ο Constantin Xenakis, ο Δημήτρης Μυτάρας, η VASSILIKI, ο Γιώργος Ζογγολόπουλος, η Όπυ Ζούνη, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Γρηγόρης Λαγός, να ανταποκριθούν αυθόρμητα δημιουργώντας τα πρώτα έργα «μεταφρασμένα» σε ICON.

Στο εκθεσιακό περίπτερο B16-C12 της RICHE, άλλωστε, από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί το έργο του εικαστικού Γρηγόρη Λαγού με τίτλο «Λάθος Κλίμακα» , καθώς επίσης το «LATE», ενώ το Studio Basias θα εκθέσει για πρώτη φορά τη νέα του συλλογή με τίτλο «Equilibrium». Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις στον ξενοδοχειακό φωτισμό, μέσω των κορυφαίων οίκων στον χώρο του design, όπως Cappellini, Oluce, Nemo, Vibia, Catellani&Smith, LZF, Antonangeli, Prandina, τους οποίους και εκπροσωπεί η RICHE .

Η εικοσαετής καταξίωση της άλλωστε στον χώρο του φωτισμού του interior design και της τέχνης και η μακρόχρονη συνεργασία της με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού καθώς και με καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία, διασφαλίζουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την παρουσία της στην premium έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην Ελλάδα «100% Hotel Show».