Στέλιος Καλαθάς: «Προσπαθώ να φτιάξω αυτά που με ενοχλούν… Φοβάμαι μην πονέσω»

Στέλιος Καλαθάς

"Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, πόσοι όμως είμαστε ευτυχισμένοι;"

Για την προσωπική του ζωή, για τη σχέση που είχε εγκλωβιστεί, αλλά και για το θέμα της εκδίκησης σε μία σχέση, μίλησε ο Στέλιος Καλαθάς, στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού.

Από αυτά που βλέπεις και ακούς, τι είναι εκείνο που φοβάσαι περισσότερο να μη σου συμβεί;

Ο αγώνας και η πάλη για το αυτονόητο, εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η συναισθηματική εμπλοκή, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων βρίσκονται σε λάθος σχέσεις, οι οποίοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και βολεύονται, αλλά ουσιαστικά αυτό «χτυπάει» κάπου αλλού. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε μια σχέση για να μην είναι μόνοι και τελικά ζούνε μεγαλύτερη μοναξιά μέσα στη σχέση, τραγικό. Όλο αυτό κάπου ξεσπάει τελικά, γιατί άλλα θέλουν κι άλλα κυνηγάνε.

Έχεις εγκλωβιστεί σε σχέση;

Ναι, μου έχει τύχει να εγκλωβιστώ σε σχέση, αλλά δεν το κατάλαβα αμέσως. Όταν το κατάλαβα, ήταν μια δύσκολη χρονική περίοδος, όμως προσπάθησα με τρόπο και με χρόνο να απεγκλωβιστώ με… ελαφρά πηδηματάκια. Νιώθεις σαν να τελειώνει το οξυγόνο, αρχίζουν να σου φταίνε όλα, να κάνεις εκρήξεις για άσχετα πράγματα. Πάνω απ’ όλα είναι η ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Καλό είναι, όταν είμαστε σε τέτοιες λάθος σχέσεις, να ανοίγουμε τις φτερούγες μας…

Φεύγεις πρώτος από τη σχέση;

Συνήθως ναι, ίσως γιατί είμαι λίγο φυγόπονος. Φοβάμαι μην πονέσω και φεύγω πρώτος. Φεύγει αυτός που καταλαβαίνει περισσότερα, ότι τα πράγματα δεν προχωράνε… μη χάνουμε χρόνο. Η ζωή είναι μικρή, δεν υπάρχει λόγος να τη γεμίζουμε με τοξικότητα, γιατί μετά αρχίζεις και τρως τις σάρκες σου.

Ο έρωτας είναι καταστροφικό συναίσθημα;

Ο έρωτας είναι αυτό που εσύ θέλεις να ζήσεις από αυτόν. Μπορεί να είναι το να πέσεις στα πατώματα για 3 εβδομάδες, να μην τρως τίποτα, να είσαι στο μηδέν, αλλά μπορεί να είναι και ότι πετάω στα ουράνια και όταν καταλάβω το πρόβλημα, απορώ ή προσπαθώ να φτιάξω αυτά που με ενοχλούν. Αυτά που μας συμβαίνουν είναι αυτά που εμείς έλκουμε. Έχουμε μερίδιο ευθύνης, αλλά δυστυχώς δεν κάνουμε αυτοκριτική εύκολα. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, πόσοι όμως είμαστε ευτυχισμένοι;