Στέφανος Μιχαήλ: «Συναισθηματικά ήταν ένα περίεργο και δύσκολο καλοκαίρι»

Στέφανος Μιχαήλ

"Σχετικά με την κοινωνία που ζούμε, είναι πολλά αυτά που με προβληματίζουν" τόνισε ο Στέφανος Μιχαήλ.

Ο Στέφανος Μιχαήλ μίλησε στο περιοδικό Hello! και στην δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα. Ο γοητευτικός ηθοποιός εξέφρασε τα συναισθήματά του για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και περνά η χώρα μας με τις αναρίθμητες πυρκαγιές καθώς και ανέλυσε τους προβληματισμούς του σε σχέση με τις νεότερες γενιές.

Πώς ήταν αυτό το καλοκαίρι για εσένα; Πώς πέρασες;

Αρκετά καλά κυρίως ξεκουράστηκα. Αν και συναισθηματικά ήταν ένα περίεργο και δύσκολο καλοκαίρι εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν πλήξει την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Προσωπικά με επηρεάζει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση γιατί αγαπώ πολύ τη φύση και οι πυρκαγιές μου προκαλούν πολύ έντονη στενοχώρια.

Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει ή σε ανησυχεί περισσότερο σε σχέση με όσα συμβαίνουν γύρω μας;

Σχετικά με την κοινωνία που ζούμε, είναι πολλά αυτά που με προβληματίζουν. Περισσότερο από όλα, όμως, είναι η γενιά η δική μου και οι νεότερες από εμένα. Είναι γενιές που μεγαλώνουν χωρίς αξίες και ιδανικά σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι μια μπερδεμένη κοινωνία χωρίς αρχή και τέλος, που δεν έχει διδαχθεί τα βασικά και δείχνει να μην πιστεύει σε όσα πίστευαν οι προηγούμενες γενιές και μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανούς κάποιους θεσμούς, όπως η οικογένεια και η πατρίδα, την ιστορία και την υπερηφάνεια ενός λαού που πρόσφερε τα πάντα στον κόσμο -και μιλώ για τον ελληνισμό. Είναι πολύ λυπηρό, με θλίβει ιδιαίτερα. Είναι σαν να μην μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, πέρα από το να περνάμε καλά σήμερα. Τα ενδιαφέροντά μας είναι περισσότερο υλικά, παρά πνευματικά.