Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν παρασύρομαι και δεν παρασύρθηκα ποτέ από όλο αυτό το ρεύμα»

Στέφανος Μιχαήλ

"Πάντα ήξερα τι πραγματικά έχει νόημα στη ζωή για μένα" εξομολογείται ο Στέφανος Μιχαήλ.

Με αφορμή τη συμμετοχή στο σίριαλ του MEGA, Famagusta μίλησε ο Στέφανος Μιχαήλ στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα. Μεταξύ άλλων, δε, ο γοητευτικός ηθοποιός αναφέρθηκε στις προσωπικές του αντιστάσεις και την αγάπη που έλαβε από τους γονείς του.

Οι δικές σου αντιστάσεις ποιες είναι;

Προσωπικά, δεν παρασύρομαι και δεν παρασύρθηκα ποτέ από όλο αυτό το ρεύμα που επικρατεί τώρα, όπου κυριαρχούν ο καταναλωτισμός, τα social media. Πάντα ήξερα τι πραγματικά έχει νόημα στη ζωή για μένα, από που μπορεί να παίρνει ένας άνθρωπος δύναμη και ώθηση, τ παραδείγματα να έχει για να μπορεί να προχωρά με σωστά βήματα στη ζωή και να είναι καθαρός άνθρωπος. Θα έλεγα πως η δική μου αντίσταση είναι πως έχω μεγαλώσει σωστά και έχω θετικά πρότυπα.

Υποθέτω μιλάς για τους γονείς σου;

Ακριβώς. Η δύναμη μου, η ώθηση μου στη ζωή πηγάζει σε ένα συντριπτικό βαθμό από την οικογένεια μου. Όταν μεγαλώνεις με σωστές βάσεις, θεωρώ ότι συνεχίζεις να έχεις την αντίληψη να τις εκμεταλλευτείς και να πορευτείς με αυτές, να εξελιχθείς ως άνθρωπος. Πρέπει νομίζω να είσαι ανόητος για να τις εγκαταλείψεις. Είναι ένα τεράστιο εφόδιο και πλεονέκτημα.

Όταν μεγαλώνεις με αγάπη, είναι πιο εύκολο να αγαπήσεις, να προσφέρεις αγάπη;

Ναι, σίγουρα. Το να δίνεις και να εισπράττεις αγάπη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα οποία για μένα συνδέονται. Αν δεν ξέρεις πως να παίρνεις αγάπη, δεν ξέρεις πως να τη δώσεις. Με το να εισπράττεις μόνο αγάπη και να μη δίνεις, ούτε εσύ ο ίδιος κερδίζεις κάτι στην τελική. Γενικά, θεωρώ πως πρέπει να είσαι δοτικός για να μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και να απολαμβάνεις αυτό το συναίσθημα,