Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πήρε τόση μεγάλη έκταση όλο αυτό…»

Στέφανος Μιχαήλ

"Ήταν αντιμετωπίσιμη, δεν κινδύνεψα. Γράφτηκαν υπερβολές"!

Ο Κύπριος πρωταγωνιστής της νέας σειράς του Ανδρέα Γεωργίου, «8 λέξεις», Στέφανος Μιχαήλ, αυτές τις μέρες κάνει διακοπές, ξεκουράζεται και -κυρίως- αφουγκράζεται τον εαυτό του. Ο ηθοποιός έκλεψε λίγο χρόνο και μίλησε στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη, για τα επαγγελματικά του…

Ένιωσες ότι κουράστηκες πολύ τη σεζόν που μας πέρασε;
Πάρα πολύ. Τα τελευταία δύο χρόνια, που ήμουν στη σειρά «Το Τατουάζ», ήταν εξοντωτικά. Ήταν μία σειρά με πολλές απαιτήσεις – και σε ωράρια, αλλά και σε συντονισμό. Ειδικά ο πρώτος χρόνος, μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, τον συντονισμό μας, ήταν πολύ δύσκολος. Σκέψου πως κάναμε γυρίσματα στην Αγγλία, στην Κύπρο, στα Μετέωρα. Θυμάμαι ότι, μία μέρα, έφυγα ξημερώματα από το γύρισμα της Αθήνας και μέσα σε δύο ώρες είχα άλλο γύρισμα στην Κύπρο. Ήταν πιεστικό, αλλά κι ένα μεγάλο στοίχημα που έπρεπε να βγάζουμε οκτώ επεισόδια την εβδομάδα. Ε, πώς να μην κουραστούμε;

Ψυχολογικά πώς ήσουν τότε;
Δεν ήταν τόσο η σωματική κούραση. Τη σωματική κόπωση την αντιμετωπίζεις με λίγο ύπνο και είσαι εντάξει. Η ψυχολογική κούραση, όμως, ήταν πολύ μεγάλη: Τρέχαμε να προλάβουμε να βγάλουμε το πρόγραμμα και, παράλληλα, να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Ήταν κουραστικό, αλλά και διασκεδαστικό.

Πρόσφατα είπες ότι βίωνες κρίσεις πανικού τότε…
Δεν καταλαβαίνω γιατί πήρε τόση μεγάλη έκταση όλο αυτό… Μία φορά που είχαμε γύρισμα στην Αγγλία, στο Λονδίνο, από το πήγαινε έλα, την πίεση και το άγχος μου να τα προλάβω όλα, αλλά να είμαι ταυτόχρονα και καλός στις απαιτήσεις του ρόλου μου, έπαθα μία μικρή κρίση πανικού. Όμως ήταν αντιμετωπίσιμη, δεν κινδύνεψα. Γράφτηκαν υπερβολές! Από την κούραση το έπαθα. Δύο τρεις ώρες ήμουν ταραγμένος, κάθισα, ηρέμησα και μου πέρασε. Η τρίχα έγινε τριχιά πάλι! (γελάμε).

Την επόμενη σεζόν, τελικά, τι θα κάνεις;
Θα είμαι στο νέο σίριαλ του Ανδρέα Γεωργίου, που θα έχει τον τίτλο «8 λέξεις». Αλλά δεν θα μπω από την αρχή σ’ αυτό. Θα ξεκινήσω τα γυρίσματα τον Οκτώβριο και, τον επόμενο μήνα, λογικά, θα με δείτε. Ήταν να μπω στη σειρά τον Ιανουάριο, αλλά αποφασίστηκε τελικά να το κάνουμε πιο νωρίς.

Θα ένιωθες ανασφάλεια αν έμενες εκτός τηλεόρασης για έναν χρόνο;
Δεν έχω τέτοια θέματα, ούτε τέτοιες ανασφάλειες. Είναι λογικό να φοβάσαι ότι μπορεί να ξεχαστείς, αν απέχεις, όμως μπορεί, επιστρέφοντας, να κάνεις και πάλι το μεγάλο «μπαμ». Αυτό κανείς δεν το ξέρει. Όμως, αν έκρινα ότι θα είχα ανάγκη την αποχή κι έβλεπα ότι όντως το χρειαζόμουν, θα έπαιρνα το ρίσκο και θα αποφάσιζα να απέχω. Δεν έχω τέτοια κολλήματα τού να φοβάμαι μήπως με ξεχάσει ο κόσμος. Δεν με πειράζουν αυτά. Προς το παρόν, θέλω να χορτάσω τις διακοπές μου, μέχρι να πω: «Φτάνει, βαρέθηκα, πάμε να δουλέψουμε ξανά!».