Σταύρος Σβήγκος: «Είμαι άθεος ξεκάθαρα – Δεν μπαίνω εύκολα σε εκκλησία, δεν μου αρέσει»

Σταύρος Σβήγκος

"Καλύτερα το παιδί μου να μάθει καλά τα χνάρια του Ιησού, παρά να είναι θεοφοβούμενος ή θεοσεβούμενος" ομολογεί ο Σταύρος Σβήγκος.

Ο Σταύρος Σβήγκος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν της σειράς «Έρωτας φυγάς» στο OPEN. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση του με την θρησκεία, δηλώνοντας άθεος, ενώ εξήγησε πως πηγαίνει κάποιες φορές στην εκκλησία για χάρη του γιου του.

Είσαι ανοιχτός, ενδεχομένως στο μέλλον, να κάνεις έναν ακόμα γάμο και να έρθει στη ζωή σου άλλο ένα παιδί;

Θα πω «όχι» με ερωτηματικό, γάμο σίγουρα όχι, δεν μου αρέσουν οι γάμοι. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου δεν πάει σε κάποιο δεύτερο παιδί ή σε κάτι τέτοιο. Έκανα έναν πολιτικό γάμο, γιατί σε εκκλησία δεν μπαίνω εύκολα, δεν μου αρέσει. Σέβομαι απόλυτα τη θρησκεία, τα πιστεύω του καθενός, έτσι απαιτώ να σέβονται και τις δικές μου απόψεις. Είμαι άθεος, ξεκάθαρα.

Το μικρό τον έχετε βαφτίσει, σωστά;

Ναι, τον έχουμε βαφτίσει γιατί η μητέρα του είναι χριστιανή.

Στο μέλλον θα καθίσεις να του εξηγήσεις για το θέμα της θρησκείας και του Θεού;

Τον πηγαίνω κι εγώ εκκλησία το μικρό, αν μου το ζητήσει, το κάνω. Το Πάσχα πήγαμε στην εκκλησία. Πηγαίνουμε μαζί με τον νονό του, ο οποίος πιστεύει… Δεν έχω πρόβλημα, το παιδί μου ας πιστεύει ότι θέλει, ούτε θα του πάω κόντρα σε περίπτωση που θέλει ο μικρός να πιστεύει, το μόνο που δεν θέλω είναι να φοβάται τον Θεό. Καλύτερα να μάθει καλά τα χνάρια του Ιησού, παρά να είναι θεοφοβούμενος ή θεοσεβούμενος, να ξέρει τι θα πει αγάπη και αλληλεγγύη, γιατί αυτά διδάσκουν όλες οι θρησκείες, όχι μόνο η δική μας, ασχέτως αν μετά το… παιχνίδι έχει περάσει σε μια χειραγώγηση μυαλού και λαού. Δεν με ενοχλεί, ότι θέλει ας πιστέψει, αρκεί να είναι ένας καλός άνθρωπος, δοτικός προς την κοινωνία στην οποία θα μεγαλώσει.