Στάθης Σταμουλακάτος: «Για 28 χρόνια δούλευα ως κούριερ παράλληλα με το θέατρο»

Στάθης Σταμουλακάτος

"Έχουν χαθεί τρεις φίλοι μου και ξέρω πολλά παιδιά ακόμα που έχουν τραυματιστεί", εξομολογείται ο γνωστός ηθοποιός.

Στο περιοδικό 7 Μέρες TV και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα μιλά ο Στάθης Σταμουλακάτος. Ο γνωστός ηθοποιός, που και φέτος θα συμμετάσχει στη σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1, αναφέρεται στα χρόνια που δούλευε ως κούριερ και τους φίλους-συνεργάτες που έχασε εν ώρα εργασίας από τροχαία δυστυχήματα.

Η δική σας προσωπική διαδρομή αποκαλύπτει κυριολεκτικά έναν αγωνιστή της ζωής. Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ είχατε ήδη μια μακρά πορεία στο Θέατρο, έως το 2020 δουλεύατε ως κούριερ για την επιβίωσή σας…

Η αλήθεια είναι ότι παράλληλα με το Θέατρο δούλευα ως κούριερ επί 28 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που δέχθηκα μια πρόταση από το MEGA για έναν ρόλο στη σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα». Εκ των πραγμάτων τότε δεν θα μπορούσα να τα κάνω και τα δύο, να κρατήσω δηλαδή και την πρωινή δουλειά, γιατί είχα καθημερινά γυρίσματα.

Έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να βιοποριστώ πλέον μόνο ως ηθοποιός, με το ρίσκο και την ανασφάλεια που ενέχει το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Είναι γεγονός ότι η δουλειά του κούριερ είναι πολύ δύσκολη.

Είναι, όντως, πάρα πολύ δύσκολη δουλειά. Είναι πολύ επίπονη, γιατί είσαι συνεχώς πάνω σε ένα μηχανάκι.

Είναι σοκαριστικό ότι έχουν χαθεί τρεις φίλοι σας εν ώρα εργασίας. Κινδύνεψε ποτέ η ζωή σας αυτά τα 28 χρόνια;

Ναι, έχουν χαθεί τρεις φίλοι μου και ξέρω πολλά παιδιά ακόμα που έχουν τραυματιστεί. Επειδή γενικότερα ως άνθρωπος είμαι ήρεμος και δίνω προτεραιότητα στην ασφάλειά μου και έπειτα στη δουλειά μου, ήμουν πάντα πολύ προσεκτικός.

Δεν έτρεχα και γενικά προσπαθούσα να τηρώ τους κανόνες ασφαλείας. Έτσι βγήκα αλώβητος. Βέβαια, ήταν πολύ κουραστικά αυτά τα 28 χρόνια πάνω σε ένα μηχανάκι. Απέκτησα πρόβλημα με πόνους στη μέση.