Στάθης Σταμουλακάτος: «Δεν επιδίωξα ποτέ μια συνάντηση με τον πατέρα μου, ούτε και εκείνος»

Στάθης Σταμουλακάτος

«Δεν είχαμε σχέσεις. Δεν του κράτησα κακιά. Εξάλλου η μητέρα μου κάλυπτε το κενό της απουσίας του», λέει ο Στάθης Σταμουλακάτος.

Συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε ο Στάθης Σταμουλακάτος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση με τον πατέρα του, αλλά και την απώλειά του.

Οι γονείς σας χώρισαν όταν ήσασταν παιδί και έκτοτε δεν είδατε ποτέ ξανά τον πατέρα σας μέχρι την κηδεία του, όπου και παρευρεθήκατε.

Δεν επιδίωξα ποτέ μια συνάντηση μαζί του, ούτε αντίστοιχα και εκείνος. Δεν είχαμε σχέσεις. Δεν του κράτησα κακιά. Εξάλλου η μητέρα μου κάλυπτε το κενό της απουσίας του. Ήταν μάνα και πατέρας μαζί. Έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή από τον θείο μου, ο οποίος με ενημέρωσε για τον θάνατό του και αποφάσισα να παρευρεθώ στην κηδεία του.

Πώς ήταν εκείνη η στιγμή για εσάς;

Ήταν περίεργο όλο το σκηνικό. Δεν είχα μνήμες από εκείνον, αναμνήσεις από την κοινή μας ζωή. Είχαν χωρίσει με την μητέρα μου, όταν ήμουν πέντε ετών και πέθανε όταν ήμουν 40.

Κατά την εφηβεία σας, αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν σας πονούσε η απουσία του πατέρα σας;

Δεν με πονούσε καθόλου. Το κενό το κάλυψε επάξια η μητέρα μου.

Δεν είχατε όμως την ανάγκη ως παιδί να συναντήσετε τον πατέρα σας;

Κάποιες φορές ένιωσα αυτή την ανάγκη. Έπειτα κατάλαβα ότι από τη στιγμή που δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση δεν έπρεπε να την επιδιώξω. Δεν θα ήθελα να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση, γιατί τόσο εγώ, όσο και εκείνος θα ερχόμασταν σε δύσκολη θέση.

Επειδή τα παιδιά δεν φέρουν ποτέ ευθύνη σε ένα χωρισμό για τις αποφάσεις των γονιών τους το να συγχωρήσετε έναν άνθρωπο που δεν επιδίωξε έστω και μια συνάντηση μαζί σας, θέλει δύναμη καρδιάς.

Η μητέρα μου με βοήθησε σε αυτό. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο γιατί κάναμε πολλές συζητήσεις και τα πράγματα ηρέμησαν μέσα μου. Έτσι δεν κράτησα ποτέ κακιά στον πατέρα μου.