Στάθης Σχίζας: «Γιατί στηρίζω τα παιδάκια με καρκίνο» – Η ιστορία του νικητή του Survivor

Στάθης Σχίζας

«Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδάκια, που είναι πραγματικοί ήρωες της ζωής», λέει ο Στάθης Σχίζας.

Ο νικητής του Survivor, Στάθης Σχίζας, αποκαλύπτει στο Secret και τις Σάσα Σταμάτη και Σπυριδούλα Τριάντου την ιστορία που τον στιγμάτισε και μιλάει για τη νίκη και τη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου.

Υστερα από μια ψηφοφορία-θρίλερ, το τηλεοπτικό κοινό ανέδειξε μεγάλο νικητή του επάθλου του φετινού Survivor, αξίας 100.000 ευρώ, τον Στάθη Σχίζα!

Το κατάμεστο ανοιχτό θέατρο του Αλσους Βεΐκου πανηγύρισε τη νίκη του και καταχειροκρότησε και τους δύο φιναλίστ, που βρέθηκαν επάξια σε αυτή τη θέση. Μια μεγάλη αγκαλιά ανάμεσα στον Στάθη Σχίζα και τον Αρη Σοϊλέδη ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς.

Ο νικητής γνωστοποίησε μια πληροφορία την οποία ο ίδιος είχε επιλέξει να κρατήσει για τον εαυτό του και να τη μοιραστεί με το κοινό μόνο στο τέλος της βραδιάς.

«Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος και ευλογημένος για την αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο στον τελικό και με ανέδειξε νικητή», είπε αρχικά ο Στάθης Σχίζας.

Για την απόφασή του να διαθέσει μέρος του επάθλου του για τη στήριξη παιδιών με καρκίνο, ο Στάθης Σχίζας δηλώνει: «Οταν είχα πάει τη μητέρα μου στον “Αγιο Σάββα” για να κάνει χημειοθεραπεία, τελείως τυχαία με είχε τραβήξει το ασανσέρ στον έκτο όροφο, εκεί όπου βρίσκεται η μονάδα για παιδάκια. Βγήκα έξω χωρίς να έχω αντιληφθεί εξαρχής πού ήμουν και βρέθηκα ανάμεσα σε παιδάκια με καρκίνο και γονείς να παλεύουν γι’ αυτό. Ως γονέας, έχω μια κόρη, είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος με το συγκεκριμένο κομμάτι και είπα ότι αυτά τα παιδάκια θέλω κάποια στιγμή να τα βοηθήσω και οικονομικά, αλλά και με παρουσία εκεί. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδάκια, που είναι πραγματικοί ήρωες της ζωής».

Στη συνέχεια, ο Στάθης Σχίζας αναφέρεται και στη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Νιώθω χαρούμενος και ευλογημένος που την έχω στη ζωή μου. Μου βγάζει αυτή την αισθηματική ασφάλεια. Η Αλεξάνδρα είναι ο έρωτας της ζωής μου. Ηταν κάτι που ζούσαμε οι δυο μας, αγαπιόμασταν. Οι κοντινοί μας άνθρωποι το ήξεραν, αλλά λόγω του παιχνιδιού αναγκαστικά έγινε γνωστό και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν θέλαμε να το διαφημίσουμε, περνούσαμε ωραία».

Ο Στάθης Σχίζας είναι 30 ετών και γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο αθλητισμός κατέχει μεγάλο κομμάτι στη ζωή του. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, ενώ μεγαλώνοντας έπαιξε σε ομάδες της Β’ Εθνικής ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Την καρδιά του, όμως, την κέρδισε το kick boxing, στο οποίο έχει αρκετές διακρίσεις σε εγχώριους αγώνες. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν μέσα από τις επιχειρήσεις του στον χώρο της εστίασης, και όχι μόνο. Ο γοητευτικός 30χρονος είναι πατέρας ενός κοριτσιού, της μικρής Αλεξάνδρας. Μπορεί η σχέση με τη μητέρα της κόρης του να έληξε σύντομα, ωστόσο ο Στάθης Σχίζας λατρεύει τη θυγατέρα του, που είναι η πιο σημαντική γυναίκα της ζωής του.

Τα συναισθήματά της για τη νίκη του συντρόφου της εξέφρασε και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Νιώθω συγκίνηση, νιώθω ευτυχία, είμαι πολύ περήφανη για τον Στάθη. Ο κόσμος κατάλαβε τον χαρακτήρα του, είδε τη στάση που είχε στο παιχνίδι και επιβραβεύτηκε για όλα αυτά. Ηταν κάτι πολύ πιθανό να γίνει. Δεν ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα, επειδή ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με τις ψήφους, αλλά όλα ήταν με το μέρος μας. Θα πάμε διακοπές, θέλω να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω. Ηταν μια κουραστική χρονιά. Οταν τελείωσε το J2US, ξεκίνησε απευθείας το Survivor, οπότε συνέχεια με απασχολούσε κάτι. Το καλό είναι ότι στο τέλος και οι δύο καταφέραμε να βγούμε νικητές».

Οσο για το αν κάνουν σχέδια γάμου, η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου απαντά πως «είναι νωρίς για τέτοια σχέδια. Εγώ βγήκα πρόσφατα από έναν γάμο και θεωρώ ότι δεν μας έχουν πάρει τα χρόνια. Η συγκατοίκηση είναι πιο πιθανό πλάνο. Είμαι σε φάση που ψάχνω για ένα μεγαλύτερο σπίτι, οπότε είναι το κατάλληλο timing. Τον Στάθη τον ξέρω δέκα χρόνια και νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι γραφτό να συμβούν. Πολλές φορές την ευτυχία την έχεις κοντά σου, αλλά μπορεί να μην την έχεις αντιληφθεί».

Οσον αφορά το βλέμμα της Μαρίας Αντωνά, η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είπε: «Ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει στη λύπη ή τη χαρά του».