Στάθης Ψάλτης: Βρίσκομαι κι εγώ σε οικονομικό αδιέξοδο

Διαβάστε τι είπε στην τελευταία του συνέντευξη

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα:

Οι πολιτικοί παλιότερα πήγαιναν στο θέατρο και δέχονταν τη σάτιρα…
Τώρα δεν έρχονται γιατί τους ρίχνουν γιαούρτια και τους μουντζώνουν. Πώς θα έρθουν οι άνθρωποι; Είναι δυνατόν. Αν μπει ένας πολιτικός, δεν θα γίνει παράσταση».

Πήγες στο Σύνταγμα; 
Βεβαίως πήγα, κι έκανα αυτό που έπρεπε με την παρουσία μου. Έδειξα τη δυσαρέσκειά μου, τη στεναχώρια μου. Επικρατεί αλαλούμ από τους πολιτικούς και τους ηγέτες κάθε κόμματος. Αδίστακτο πράγμα. Ό,τι χειρότερο γι’ αυτή τη χώρα είναι αυτό που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου: είπε το πρωί και ξε-είπε το βράδυ! Προσπαθούσαν να βρούνε μια λύση προκειμένου να σωθεί η πατρίδα μου με μια κυβέρνηση “σωτηρίας”. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα μπορούσαν να θέσουν ουσιαστικές αντιθέσεις απέναντι στο μνημόνιο και να τα καταφέρουν. Δυστυχώς, έτσι όπως έγινε, δεν ξέρω πού θα βγει και πού θα πάμε. Είμαστε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Η οικονομική κρίση τι έχει αλλάξει στη ζωή σου; 
Σαφώς και άλλαξα συνήθειες. Δεν είμαι από τους προύχοντες. Δεν έχω μεγάλα εισοδήματα. Πολλές φορές πίνω τον καφέ στο μπαλκόνι μου. Μία φορά το μήνα θα βγω για να φάω έξω. Έχω περιορίσει ακόμη και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Δεν είναι υπερβολή. Είναι αλήθεια. Δεν ανήκω στην τάξη των ανθρώπων που μπορούν να ψωνίσουν και να πάρουν αυτοκίνητα, κότερα… Είμαι αστός.

Είσαι όμως από τους ανθρώπους που βοηθάνε συνανθρώπους τους.
Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Όταν μπορώ, ναι. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς βρίσκομαι, όπως όλος ο κόσμος, σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν ξέρω πώς θα πληρώσω αύριο τις τράπεζες και είναι πάρα πολλά τα προβλήματα.

Ανασφάλειες έχετε;
Όχι, ποτέ. Γιατί να έχω; Το μόνο που με προβληματίζει είναι πού θα πάει αυτή η χώρα που γεννήθηκα και αγάπησα, η πατρίδα μου.