Στάθης Αγγελόπουλος: «Έτσι «έφυγε» ο Μανώλης Αγγελόπουλος έναν μήνα μετά το χειρουργείο….»

Στάθης Αγγελόπουλος

"Ο πατέρας μου δεν είχε τίποτα..."

Ο Στάθης Αγγελόπουλος στην εφημερίδα Espresso και στην Κλάρα Ασημακοπούλου, μιλάει για τον πατέρα του Μανώλη και αποκαλύπτει το παρασκήνιο για τη «Μολυβιά» που «σημάδεψε» τον αείμνηστο τραγουδιστή.

Ήταν ξαφνικός ο θάνατός του;

Ναι, γιατί ο πατέρας μου δεν είχε τίποτα. Είχε έναν υπερθυρεοειδισμό που κανένας γιατρός στην Ελλάδα δεν το βρήκε. Αυτός ο υπερθυρεοειδισμός του δημιούργησε έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα. Έζησε, αλλά τελικά, ενώ δεν έπρεπε να χειρουργηθεί, δεν ξέρω πώς έγινε και ποιος πήρε την απόφαση εκείνη την εποχή… Ο ίδιος την πήρε; Με τη γυναίκα του τη δεύτερη, την Μπέμπα, και τον κουμπάρο του τον Χαψιάδη την πήρε; Δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά πήγε στο Λονδίνο να χειρουργηθεί στην καρδιά του. Έτσι «έφυγε» ο Μανώλης Αγγελόπουλος έναν μήνα μετά το χειρουργείο.

Έχω ακούσει ότι δεν ήθελε να πει τη «Μολυβιά», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Ισχύει;

Βεβαίως και ισχύει. Η «Μολυβιά» ήταν στον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Έλληνας είμαι». Δεν ήθελε να το πει. Το θεωρούσε δυσοίωνο. Εκείνη την εποχή ήμουν φαντάρος, έτυχε να βγω από τον Στρατό μα άδεια και πήγα στο στούντιο, γιατί τον θαύμαζα τον πατέρα μου πολύ. Του λέω: «Γιατί δεν το λες αυτό το τραγούδι; Μυρίζει επιτυχία!» Μου απαντά: «Σταθάκη, παιδί μου, μιλάει για θάνατο…» Για να τον ενθαρρύνω, μπήκα εγώ μέσα να το τραγουδήσω, παρότι δεν το ήξερα. Με διέκοψε λέγοντας «Πιτσιρίκο, βγες έξω!» Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα! Μπήκε στο στούντιο, έκατσε στην καρέκλα με τα χέρια στα πόδια του και το τραγούδησε μία κι έξω. Τέλος. Μάλιστα, βγήκε και ρώτησε «να το πω άλλη μία;». ο παραγωγός Φίλιππος Παπαθεοδώρου απάντησε: «Δεν χρειάζεται, Μανώλη μου. Το είπες πάρα πολύ καλά». Και τελικά είχαμε δίκιο κι οι δύο. Και τεράστια επιτυχία έγινε, όπως είπα εγώ, και βγήκε προφητικό, όπως φοβόταν εκείνος, αφού λίγο μετά πέθανε.

Σοφία Βόσσου: «Οι συνάδελφοι μου όλοι είναι πολύ κομπλεξικοί!»