Σταμάτης Τζελέπης: «Η συνεργασία μου με τον Θανάση Βέγγο θα μείνει χαραγμένη στην ψυχή μου»

Σταμάτης Τζελέπης

Η εξομολόγηση που έκανε ο ηθοποιός Σταμάτης Τζελέπης για τον Θανάση Βέγγο.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη ο Σταμάτης Τζελέπης. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε και για τον Θανάση Βέγγο, τονίζοντας πως η συνεργασία μαζί του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή του.

Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας του αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα;

Όπως έχω ξαναπεί, ο Σωτήρης Μουστάκας, μέσα από τη συμμετοχή του στο θεατρικό έργο «Η Ήρα και το Παγώνι», έπαιζε τότε δίπλα στους θεατράνθρωπους Κατίνα Παξινού και Αλέξη Μινωτή, με έκανε να αναγνωρίσω τη δύναμη του ηθοποιού πάνω στο κοινό του. Με επηρέασε. Ταυτίστηκα μαζί του. Έτσι ακολούθησαν οι σπουδές μου στη Δραματική Σχολή.

Ποια είναι η στιγμή από την καλλιτεχνική σας καριέρα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή σας;

Η συνεργασία μου με τον Θανάση Βέγγο. Όταν παίζαμε στο θέατρο με τον Θανάση, λίγο πριν βγω στη σκηνή, έβγαινε και με παρακολουθούσε από την κουίντα για περίπου έναν μήνα. Με παραξένεψε η στάση του. Η απάντηση στην απορία αυτή, δεν άργησε να έρθει. Μου πρότεινε να παίξω τον γιο του στην ταινία «Τρελός και πάσης Ελλάδος». Ήταν μεγάλη τιμή για μένα.

Μπορεί κάποιος στις μέρες μας να επιβιώσει οικονομικά, αποκλειστικά από το επάγγελμα του ηθοποιού;

Είναι ένα αρκετά δύσκολο επάγγελμα, γοητευτικό, αλλά και ψυχοφθόρο, ιδιαίτερα σήμερα. Μπροστά στον μεγάλο αριθμό των ηθοποιών που υπάρχουν στη χώρα μας, ένας πολύ μικρός αριθμός καταφέρνει να βιοποριστεί από την τέχνη του. Θέλει τρομερές αντοχές, επιμονή, γερό στομάχι και γνώσεις. Υπάρχουν νέοι ηθοποιοί, οι οποίοι διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες και αυτό είναι ελπιδοφόρο για τη συνέχεια.