Σταμάτης Κραουνάκης: Ο Τσίπρας είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σταμάτης Κραουνάκης

"Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής. Πώς θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι χωρίς Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δεν γίνεται, ποια θα την κάνει";

Για την πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή που έδωσε ο Σταμάτης Κραουνάκης GrTimes.gr και την Μαρία Σαμολαδά. Ο γνωστός συνθέτης, σχολιάζοντας το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά είπε: «Έτσι κι αλλιώς τα μαγαζιά που μείνανε είναι λίγα. Ο κόσμος μόλις δυσαρεστηθεί από τον έναν φούρνο θα πάει στον απέναντι. Και μόλις δυσαρεστηθεί από τον απέναντι θα πάει πάλι πίσω στον παλιό. Δεν βλέπουμε κάτι το οποίο να προχωράει. Δεν συμφωνώ καθόλου αλλά φαίνεται ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει ένα μαγαζί λιγάκι πιο ευρύστερνο. Αυτό δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι καλό ή κακό. Θα δείξει».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε ότι: «Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την απόφαση του λαού. Εγώ ανήκω σε αυτή τη συνομοταξία. Δεν μου αρέσει καθόλου να βρίζουμε τον κόσμο, «α, τι ψήφισες, φάτο στο κεφάλι». Θα καταλάβει αν αυτό που ψήφισε του βγήκε σε κακό. Άκουσα χθες τον Τσίπρα στην ομιλία του, που είπε ίσως για πρώτη φορά τι λάθη γίνανε. Υπήρξαν πράγματα που τους φύγανε μακριά. Εγώ πιστεύω τους πέσανε πολλά στο κεφάλι».

Παράλληλα αποκάλυψε τα σχόλια που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός για όσα έλεγε ο συνθέτης στις ραδιοφωνικές του εκπομπές. «Με αγαπάει ο Τσίπρας και τον αγαπώ κι εγώ και πραγματικά τον εκτιμώ, είναι ένα καθαρό παιδί. Πολλές φορές μου έλεγε: “Δυστυχώς πολλοί από μας σκεφτόμαστε αυτό που λες αλλά δεν μπορούμε να το πούμε”» είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Σχολιάζοντας όσες φωνές θέτουν ζήτημα αλλαγής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο μουσικοσυνθέτης ξέσπασε και είπε χαρακτηριστικά: Να πάνε στο διάβολο (όσοι μιλούν για ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα)! Ο πρωταγωνιστής είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας. Δεν υπάρχει κόμμα χωρίς αυτόν. Τέλος. Ας το πάρουν απόφαση τα μικροτσιτάτα. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής. Πώς θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι χωρίς Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δεν γίνεται, ποια θα την κάνει; Μια άλλη; Τέλος! Είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αυτό το κόμμα χωρίς αυτόν, αυτός είναι. Αυτόν ξέρει ο κόσμος, αυτόν ψήφισε! Αυτόν γουστάρει.

Μάλιστα ο Σταμάτης Κραουνάκης υπέπεσε και σε ένα ατόπημα καθώς σχολίασε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Εδώ ο άλλος έχει λυσσάξει να μας πει ότι είναι ο Αλαίν Ντελόν, προκειμένου να μη συγκρίνεται ότι ο ένας είναι τέρας και ο άλλος όμορφος…» είπε ο συνθέτης.