Σπύρος Σταμούλης: «Όταν συμβαίνει στη δική σου οικογένεια δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις»

Σπύρος Σταμούλης

"Οι αρρώστιες και ο θάνατος είναι ίδια για όλους" εξηγεί ο Σπύρος Σταμούλης.

Με αφορμή την σειρά της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς» μίλησε ο Σπύρος Σταμούλης στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, ο νεαρός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην δύσκολη διαχείριση της απώλειας του αγαπημένου του πατέρα.

Η σειρά πραγματεύεται την απώλεια και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο. Κι εσείς όμως έχετε βιώσει την απώλεια του πατέρα σας. Βρίσκετε μια ταύτιση σε αυτό το κομμάτι;

Ταύτιση ως Σπύρος, με τα μηνύματα της απώλεια που θέλει να περάσει η σειρά, όχι. Για ποιο λόγο το λέω αυτό; Η συμμετοχή μου στη σειρά ήταν μέσα από το ρόλο του Κωνσταντίνου, οπότε οτιδήποτε βίωνα ήταν μέσα από τη σειρά. Και ο Κωνσταντίνος δεν είχε προσωπικές απώλειες αλλά ήταν πολύ συγκινητικά τα όσα ζούσε. Υπήρξαν αρκετές στιγμές στην προβολή της σειράς που συγκινήθηκα πάρα πολύ.

Την δική σας προσωπική απώλεια πως την αντιμετωπίσατε;

Όπως όλοι οι άνθρωποι που βιώνουν μια τέτοια απώλεια. Οι αρρώστιες και ο θάνατος είναι ίδια για όλους. Απλώς, όταν συμβαίνει στη δική σου οικογένεια, είναι πολύ δύσκολα. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Αυτό που έκανα ήταν να συνεχίσω τη ζωή μου με τις αξίες που μου είχαν δώσει οι γονείς μου. Όσο δύσκολο και αν είναι στην αρχή, όσο περνούν τα χρόνια, συμβιβάζεσαι.

Υπάρχουν στιγμές που σας λείπει;

Προφανώς και μου λείπει. Όπως λείπει σε κάθε παιδί ο γονιός του όταν «φεύγει».