Σπύρος Σαραφιανός: «Πήρα θέση κι έγινε καβγάς, δεν ανέχομαι να μιλάνε άσχημα σε μια γυναίκα»

Σπύρος Σαραφιανός

«Έχω έρθει αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές ανθρώπων του θεάτρου απέναντι σε γυναίκες πολλές φορές», λέει ο Σπύρος Σαραφιανός.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου έδωσε ο Σπύρος Σαραφιανός. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στις κακοποιητικές συμπεριφορές, με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος στο χώρο του θεάτρου.

Στην πορεία σας ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Αν θεωρήσουμε έναν καβγά κακοποιητική συμπεριφορά ναι έχω έρθει πολλές φορές. Στη διαδικασία όμως της δουλειάς μπορεί να συμβούν καβγάδες. Είμαστε και οι ηθοποιοί περίεργα πλάσματα και οι δάσκαλοι παλιότερα ήταν πιο απαιτητικοί. Έχω έρθει αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές ανθρώπων του θεάτρου απέναντι σε γυναίκες πολλές φορές.

Έχω πάρει θέση και έγινε καυγάς. Ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι αμέτοχος σε μια συμπεριφορά που κάποιος φέρεται σε μια συνάδελφό μου σαν σκουπίδι. Δεν ανέχομαι να τους μιλάνε άσχημα και να τις υποβαθμίζουν. Ποτέ στη ζωή μου δεν κοίταξα την καριέρα μου. Το να γίνω πρώτο όνομα μέσα από διάφορους διαδρόμους και συμπεριφορές δεν με ενδιέφερε ποτέ.

Έχετε κάποιο όνειρο που θέλετε να πραγματοποιήσετε;

Θέλω έναν κόσμο όμορφο, δίκαιο. Οι συνθήκες μας αναγκάζουν και έχουμε συσσωρεύσει μέσα μας χωρίς να το καταλάβουμε ασχήμια. Πρέπει όμως να την αποβάλλουμε. Είναι πολύ μικρή η ζωή για να ζούμε άσχημα. Πρέπει ο ένας να κοιτάει τον άλλον στα μάτια και να βλέπουμε το θαύμα της ζωής.