Σπύρος Πούλης: «Σοκαρίστηκα, ένιωσα πολύ άσχημα, όλο αυτό έγινε δίπλα μου»

Σπύρος Πούλης

"Δεν υπάρχουν τιποτένιοι άνθρωποι που να είναι σπουδαίοι ηθοποιοί, είναι τιποτένιοι σε όλα" ομολογεί, μέσα σε όλα, ο Σπύρος Πούλης.

Μια εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Σπύρος Πούλης στο περιοδικό Λοιπόν και τη Μαρία Σοφιανού με αφορμή την παράσταση στην οποία συμμετέχει το φετινό καλοκαίρι. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

Για να είναι κάποιος σπουδαίος ηθοποιός, πρέπει να είναι και σπουδαίος άνθρωπος;

Εννοείται πως για να είναι κάποιος σπουδαίος ηθοποιός πρέπει να είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Δεν υπάρχουν τιποτένιοι άνθρωποι που να είναι σπουδαίοι ηθοποιοί, είναι τιποτένιοι σε όλα. Αυτό συμβαίνει με όλους τους καλλιτέχνες. Δεν μπορεί να είσαι δολοφόνος και να θεωρείσαι σπουδαίος ζωγράφος ή συγγραφέας. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό στα δικά μου μάτια.

Οι δίκες των συναδέλφων σας, που έχουν καταγγελθεί, είναι σε εξέλιξη. Πιστεύετε ότι όλο αυτό θα βοηθήσει να σταματήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές σε όλους τους χώρους;

Καλά κάνεις και με ρωτάς έτσι, γιατί έχετε πιάσει εμάς και μας έχετε διαλύσει. Αισθάνομαι ότι δικάζεται όλος ο κλάδος μας καθημερινά. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας κοιτάξει περίεργα. Νομίζω ότι για κάποιο διάστημα θα σταματήσουν οι κακές και κακοποιητικές συμπεριφορές και αυτοί που θα σκεφτούν να κάνουν κάτι ανάλογο, θα σταματήσουν γιατί θα δουν ότι η νέα γενιά δεν το ανέχεται, δεν μασάει και προχωράει. Ήταν πολύ καλό το ότι βγήκαν αυτά τα παιδιά και μίλησαν και θα βοηθήσει όλους τους χώρους. Απλά πρέπει όπως είπαμε, να απλωθεί και στους άλλους χώρους αυτό το κίνημα, δεν συμβαίνουν μόνο στο θέατρο τέτοιες τραγικές συμπεριφορές.

Σας σόκαραν όλα αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια;

Βέβαια, σοκαρίστηκα με όλα αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια. Ήταν σοκαριστικά και ένιωσα πολύ άσχημα, γιατί όλο αυτό έγινε στον χώρο μου, δίπλα μου, εκεί που δουλεύω, σε συναδέλφους μου. Ήταν κακό. Κι ακόμα νιώθω ότι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να δηλώνουμε αθώοι καθημερινά κι ότι δεν είναι όλα έτσι στον χώρο. Ένα νέο παιδί που θέλει να μπει στην υποκριτική, δεν θα διστάσει με όλα αυτά που έχουν γίνει; Βλέπεις πόσο κακό έχει κάνει όλο αυτό;