Σπύρος Μπιμπίλας: «Μία ειλικρινής συγγνώμη θα ήταν χρήσιμη για την ζωή του Πέτρου»

Σπύρος Μπιμπίλας

"Αν αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, θα φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετό κόσμο που έχει βασανιστεί" εξομολογήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιός μίλησε για την εν εξελίξει δίκη του συναδέλφου του, Πέτρου Φιλιππίδη.

Όλη αυτή η ιστορία με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε κούρασε;

Για εμένα ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος της ζωής μου και της καρδιάς. Αυτόν τον άνθρωπο τον αγάπησα πάρα πολύ και με απογοήτευσε πάρα πολύ γιατί όλα αυτά που μαθεύτηκαν εκ των υστέρων δεν τα γνώριζα. Δεν έχουν αποδειχτεί βεβαίως ακόμη στο δικαστήριο αλλά επειδή είναι από πολλά άτομα που εμπιστεύομαι, λυπάμαι που αυτός ο άνθρωπος άφησε τη ζωή του και έφτασε σε αυτό το σημείο να κατρακυλήσει και να κατηγορηθεί από τόσους ανθρώπους. Μέσα μου δεν έχει φύγει το ότι ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου ούτε το ότι ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησα. Αυτό δεν σημαίνει πως στο δικαστήριο θα παρέκαμπτα την αλήθεια για να βάλω μπροστά μία φιλία.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου σε θεωρούν ακόμη φίλο τους;

Δεν ξέρω, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Πρέπει να δουν πώς θα διαχειριστούν μετά τις δίκες τα συναισθηματικά τους θέματα όσον αφορά εμάς που καταθέσαμε και ειδικά τους φίλους. Ο πραγματικός φίλος δεν είναι αυτός που καλύπτει είναι αυτός που μπορεί να επισημάνει τα λάθη και να φροντίσει να σου πει κοιτάξου στον καθρέφτη και αποφάσισε ή να ζητήσεις συγγνώμη ή να διορθώσεις τα λάθη της ζωής σου.

Μία συγγνώμη από τον Φιλιππίδη σε αυτές τις γυναίκες θα μπορούσε να επιφέρει μία ενδεχομένως διαφορετική στάση από τα θύματα και να είναι τα πράγματα διαφορετικά;

Δεν ξέρω κατά πόσο μία συγγνώμη θα εξάλειφε τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια γίνονται βάση κατηγοριών αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μία ειλικρινής συγγνώμη θα ήταν χρήσιμη αρχικά για την ζωή του ίδιου του Πέτρου και της συζύγου του. Για εμένα και η Ελπίδα ήταν άνθρωπος της ζωής μου και πολλές φορές μιλούσαμε για πολλά θέματα.

Αν αθωωθεί, πιστεύεις θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στον χώρο;

Αν αθωωθεί, θα φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετό κόσμο που έχει βασανιστεί.