Σπύρος Μπιμπίλας: «Αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα, είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της διαφορετικότητας»

Σπύρος Μπιμπίλας

«Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα προκληθεί τέτοιος θόρυβος από ένα τόσο ωραίο ρούχο», λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και την Βίβιαν Μπενέκου. Ο γνωστός ηθοποιός και βουλευτής πλέον, απάντησε και για το περιβόητο πουκάμισο με τους παπαγάλους.

Τα παπαγαλάκια στο πουκάμισο μετέφεραν κάποιο μήνυμα στη Βουλή;

Επειδή εμείς σκεφτόμαστε να κάνουμε, μεταξύ άλλων, αγώνα και για τη φύση, την οικολογία, τα αδέσποτα και λοιπά, το φόρεσα με αυτό το σκεπτικό. Εγώ ζω με πολλούς παπαγάλους. Εχω ήδη 25 στο σπίτι, που όμως δεν είναι αγορασμένοι. Εχουν έρθει μόνοι τους να με βρουν, καθώς στην Αθήνα ζουν πολλοί αδέσποτοι παπαγάλοι, γεγονός που δεν το γνωρίζει ο κόσμος.

Το σπίτι μου είναι ψηλά και κοντά σε δάσος, στον λόφο του Αη Γιάννη, και έτσι έρχονται στο σπίτι μου παπαγάλοι, τους περιθάλπω και τους μαζεύω. Τους έχω σε ωραία κλουβιά με φωλιές και, ενώ βγαίνουν και κάνουν βολτίτσες στο δάσος, ξαναέρχονται. H αγάπη μου για αυτά τα πτηνά με έκανε να θέλω να βάλω ένα πουκάμισο που να εκφράζει κάτι από μένα.

Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα προκληθεί τέτοιος θόρυβος από ένα τόσο ωραίο ρούχο, το οποίο, σημειωτέον, δεν το φορούσα μόνο του. Βρέθηκα στο προαύλιο της Bουλής, με 37 βαθμούς θερμοκρασία, και το σακάκι το κρατούσα στο χέρι. Φαίνεται πολύ καλά στις φωτογραφίες. Oμως, όλοι οι υποκριτές Eλληνες, αυτοί που κάνουν τους σεμνότυφους και τους συντηρητικούς ανθρώπους, που εμένα δεν μου πάνε καθόλου, δεν είπαν ποτέ ότι μόλις μπήκα στη Βουλή φόρεσα σακάκι.

Εγώ στενοχωριέμαι πάντως που βλέπω τους άντρες αναγκασμένους να φοράνε σακάκια, επειδή έτσι απαιτεί το πρωτόκολλο -εμένα δεν μου αρέσουν τα πρωτόκολλα-, και τις γυναίκες να μπορούν να φοράνε μίνι, ξώπλατα, σορτσάκια κ.λπ… Γιατί ο άντρας πρέπει να φοράει σακάκι, για να κάνει τον σοβαρό; Εγώ είμαι το ίδιο σοβαρός χωρίς σακάκι, χωρίς γραβάτα και χωρίς πολλά από αυτά που οι άλλοι τα θεωρούν σοβαρά.

Εάν όμως επιβάλουν dress code, καθώς άνοιξε σχετική συζήτηση;

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου και δεν θα τον ψηφίσω. Αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα. Είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, της διαφορετικότητας και της δημοκρατίας.