Σπύρος Μιχαλόπουλος: «Ο θεατής δεν είναι άβουλος και αδαής, θέλει πια να του μιλάμε στα ίσια»

Σπύρος Μιχαλόπουλος

"Η μυθοπλασία, αν γίνεται σωστά, δείχνει δρόμους σκέψης χωρίς να τον τυραννάει" εξηγεί ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Στη σκηνοθεσία των επερχόμενων Πανθεών θα βρεθεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος τη νέα χρονιά στο καθημερινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Ο έμπειρος σκηνοθέτης μίλησε για το νέο αυτό εγχείρημα και όσα απαιτεί ο σύγχρονος τηλεθεατής στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και την δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μιχαλόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με συγκινούν οι διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων, ο απεγνωσμένος και ανέλπιστος έρωτας, το άρωμα της εποχής, οι συγκρούσεις του παλιού με το νέο, μα πάνω απ’ όλα οι χαρακτήρες, που φτάνουν στην υπερβολή και ξεπερνούν κάθε όριο».

«Μια τηλεοπτική σειρά, για να γίνει επιτυχία, πρέπει να διαθέτει σεβασμό στον θεατή, τίμια σκέψη και μηνύματα μέσα από την διαχρονικότητα».

«Πιστεύω ότι ο θεατής θέλει πια να του μιλάμε στα ίσια. Να τον βάζουμε να σκεφτεί μέσα από τις ιστορίες μας. Έχει απαιτήσεις υψηλές. Δεν είναι άβουλος και αδαής. Έχει αναπάντητα ερωτήματα καθημερινά. Η μυθοπλασία, αν γίνεται σωστά, δείχνει δρόμους σκέψης χωρίς να τον τυραννάει. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι σύμμαχος μας, όχι αντίπαλος».