Σπύρος Δημητρίου για Ελεονώρα Ζουγανέλη: «Της ζήτησα να μου βάλει βαθμό και μου είπε… Περνάς»

Σπύρος Δημητρίου

"Δεν είχα συγκατοικήσει καν πριν με την Ελεωνόρα. Όχι να παντρευτώ!", λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δημητρίου.

Ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου δήλωνε φανατικός εργένης μέχρι που γνώρισε την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Μόλις στους τέσσερις μήνες σχέσης, εκείνη δέχτηκε να τον παντρευτεί με παπά και με κουμπάρο.

Ο Σπύρος Δημητρίου δίνει σήμερα την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, μιλά για όσα άφησε στο παρελθόν και όσα τον κάνουν να αισιοδοξεί στο παρόν, στο περιοδικό ΟΚ! και την Φανή Πλατσατούρα.

Ξαφνικά βρέθηκες να απασχολείς την επικαιρότητα και για άλλους λόγους, πέρα από τις νομικές υποθέσεις. Αναφέρομαι στη σχέση σου με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Πώς το αντιμετώπισες τον πρώτο καιρό;
Ήταν κάτι που ανέμενα ότι θα συμβεί. Σίγουρα δεν είναι κάτι που με βοηθά στη δημοφιλία της δουλειάς μου. Δεν νομίζω δηλαδή ότι κάποιος θα με επιλέξει ως δικηγόρο λόγω του ότι είμαι σύζυγος της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. (Γελάει.) Τώρα το ότι βγήκα κι εγώ κάπως παραπάνω στην επικαιρότητα λόγω της Ελεωνόρας το βρίσκω χαριτωμένο και πρωτόγνωρο. Όπως πρωτόγνωρες είναι και οι παπαρατσικές φωτογραφίες που μας τράβηξαν από τις περσινές μας διακοπές στα Κουφονήσια. Δεν είχα πιστέψει ποτέ ότι υπάρχουν «τυχαίες» φωτογραφίσεις στα περιοδικά, μέχρι που μου συνέβη!

Πριν γνωριστείτε και γίνετε ζευγάρι, την ήξερες ως τραγουδίστρια;
Ε, βέβαια. Αλλά δεν είχα πάει σε συναυλία της και το έχει παράπονο! Θα σου διηγηθώ κι ένα αστείο σκηνικό. Την είχα δει μία φορά ζωντανά κάπου το 2013 στην Αρμάτα στις Σπέτσες (σ.σ. παραδοσιακή γιορτή του νησιού), αλλά την είχα δει αναγκαστικά γιατί στις εκδηλώσεις εκείνη τη χρονιά τραγουδούσε μόνο η Ελεωνόρα. (Γελάει.) Kαι άλλη μια φορά είχα πάει στην Ακτή Πειραιώς, όπου εμφανίζονταν ο Μαχαιρίτσας, ο Ζουγανέλης και ο Παπακωνσταντίνου και ο συχωρεμένος ο Μαχαιρίτσας είχε την προηγούμενη μέρα μια συναυλία στη Ρόδο, πλην όμως ήρθε στην Αθήνα μια θεομηνία και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με το αεροπλάνο. Μας ενημέρωσαν πριν από το πρόγραμμα ότι στη θέση του Μαχαιρίτσα θα εμφανιστεί εκτάκτως η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ήθελα να σηκωθώ και να φύγω, αλλά με κράτησε η παρέα μου. (Γελάει.)

Δεν πήγαινες στις συναυλίες της γιατί δεν ήταν στα ακούσματά σου;
Αποφεύγω να πηγαίνω γενικά σε συναυλίες, γιατί έχω πρόβλημα με τον συνωστισμό. Εκτός αν πρόκειται για κάποιο κορυφαίο γκρουπ… Όταν ήρθαν οι Pink Floyd, για παράδειγμα, στην Ελλάδα, πήγα μπουσουλώντας.

Καλοκαιρινή συναυλία με Pink Floyd ή…
Μη συνεχίζεις, Pink Floyd δαγκωτό!

Η πρώτη εντύπωση που σου άφησε γνωρίζοντάς την από κοντά;
Η πρώτη εντύπωση που είχα για εκείνη είναι πως είναι πολύ αυστηρή. Και πράγματι, είναι. Κατάλαβα, όμως, ότι αυτό που είδα ως αυστηρότητα είναι η τρυφερότητά της τελικά. Φαίνεται αυστηρή γιατί σε ακούει πραγματικά όταν της μιλάς. Και όταν σε κοιτάζει στα μάτια, σε κοιτάζει αληθινά. Θυμάμαι ότι όταν τη γνώρισα (σ.σ. σε μπαρ κοινής τους φίλης) ήταν και δύο φίλες της μαζί. Αφού έβαλα τα δυνατά μου και της μίλησα, πέρασαν δέκα λεπτά και λέω «Θα σας αφήσω τώρα λίγο να με σχολιάσετε, αλλά πριν φύγω θέλω να μου βάλεις, Ελεωνόρα, έναν βαθμό!». Της φάνηκε αστείο αυτό και αναθάρρησα κι εγώ.

Και τι βαθμό έβαλε;
Μου είπε «Εντάξει, περνάς!».

Πώς δύο φανατικοί εργένηδες παντρεύτηκαν μόλις στους τέσσερις μήνες σχέσης;
Γιατί συμφωνήσαμε σε αυτό και είχαμε ίδια προσέγγιση ως προς τη συμβίωση. Δεν είχα συγκατοικήσει καν πριν με την Ελεωνόρα. Όχι να παντρευτώ! Φανταστήκαμε, όμως, ότι θα είχε ενδιαφέρον να προχωρήσουμε τόσο γρήγορα στον γάμο. Και έχει όντως ενδιαφέρον. Με την Ελεωνόρα ανακάλυψα τη συντροφικότητα. Δεν ήξερα ότι υπάρχει, νόμιζα πως αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες. Ο γραφικός –και λίγο playboy– δικηγόρος… Αυτό που ζω αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ ωραίο.

Η πρόταση γάμου πώς έγινε;
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι δεν έγινε παραδοσιακά με μονόπετρο αλλά με ένα οικογενειακό κειμήλιο, ένα περιδέραιο της μητέρας μου.

Η μητέρα σου τη γνώριζε ως τραγουδίστρια;
Την ήξερε, βέβαια. Της μητέρας μου της άρεσε πολύ ως τραγουδίστρια η μαμά της Ελεωνόρας, η Ισιδώρα Σιδέρη. Και έχουν γίνει φίλες τώρα. Όσο για τον πεθερό μου, τι να πω. Είναι τεράστιος καλλιτέχνης ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο ορισμός του καλλιτέχνη. Εντάξει, για το χιούμορ του δεν χρειάζεται να μιλήσω…

Σε καλοδέχτηκε από την αρχή γνωρίζοντάς σε;
Ναι, ήταν από την αρχή πολύ τρυφερός. Με τον Γιάννη κάπως ψιλογνωριζόμασταν και πριν. Συστηθήκαμε και με θυμόταν… Δεν είδα να με κοιτάει, πάντως, με μισό μάτι και επιφύλαξη και είναι σημαντικό αυτό γιατί μην ξεχνάς ότι η Ελεωνόρα είναι μοναχοπαίδι. Όχι απλά μοναχοκόρη.

Πώς είναι η συμβίωση στο σπίτι;
Είναι σαν να κάνουμε καθημερινά πάρτι στο σπίτι. Επίσης, μιλάμε πολύ. Ακούμε πολλή μουσική. Και κάποιες φορές παίζω εγώ πιάνο και εκείνη τραγουδά.

Ποιος είναι ο πιο συχνός λόγος διαφωνίας σας;
Δεν έχουμε τρομερές διαφωνίες. Ο πιο συχνός λόγος είναι ότι η ίδια θεωρεί πως οι εντάσεις σε έναν γάμο είναι ωφέλιμες και πρέπει να τις προκαλούμε, ενώ εγώ διαφωνώ πλήρως με αυτό. Αλλά και μόνο που το θέτει στο τραπέζι, ξεκινά η ένταση.

Της αρέσει να συναναστρέφεται με δικηγόρους και ανθρώπους του κύκλου σου ή δείχνει να βαριέται κάπως;
Λέει ότι της αρέσει, νομίζω όμως ότι βαριέται. (Γελάει.) Αλλά σε ό,τι αφορά τη δική μου καριέρα, είναι πολύ υποστηρικτική και της αρέσει να συζητάμε για τις υποθέσεις. Μάλιστα, μου έχει ζητήσει να έρθει σε μια δίκη να δει πώς είναι από κοντά…