Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Για χρόνια ζούσα με 200 ευρώ το μήνα»

Σπύρος Χατζηαγγελάκης

«Αν θέλεις να λέγεσαι 100% καλλιτέχνης, δεν μπορείς να ζήσεις με την τέχνη».

Στο περιοδικό People και τη Γεωργία Χαλκιά έδωσε συνέντευξη ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, ο οποίος μίλησε για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός, αλλά και για τις δύσκολες, οικονομικά, περιόδους που πέρασε.

Τελικά θεωρείς πως η απόφασή σου να γίνεις ηθοποιός σου βγήκε σε καλό;

Συνειδητά έχω επιλέξει να ασχολούμαι με πράγματα τα οποία δεν έχω σπουδάσει. Ίσως από αντίδραση γι’ αυτό τον κόσμο. Είναι κρίμα να κόβεις τα φτερά κάποιου. Θεωρώ ότι στο θέατρο υπάρχει αξιοκρατία οπότε εάν δεν κάνεις είτε θα το καταλάβεις και θα αποχωρήσεις είτε θα σε ξεράσει εκείνο. Σκέψου κάποιον που ζει σχεδόν επιφανειακά να μπει σε μια διαδικασία να μελετήσει ένα κείμενο. Αυτομάτως ανακαλύπτει έναν άνθρωπο μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι υπέροχο το συναίσθημα και όσα εισπράττεις έστω με πρόβες λίγων μηνών.

Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Μπορεί πλέον να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς ως ηθοποιός, δεδομένης της κρίσης που γνώρισε το επάγγελμα τα τελευταία χρόνια;

Αν θέλεις να λέγεσαι 100% καλλιτέχνης, δεν μπορείς να ζήσεις με την τέχνη. Έχω ζήσει με μισθό κάτω του κατώτατου για χρόνια. Έπαιρνα 200 ευρώ το μήνα. Θέλει επιμονή και υπομονή για να μπορέσεις ίσως να αντεπεξέλθεις. Ποτέ, όμως, δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Έχω μάθει με τα λίγα. Κριτήριό μου ήταν η ψυχική και όχι η οικονομική αποκατάσταση.

*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφόρησε με το Έθνος της Κυριακής