Σωτήρης Χατζάκης: «Με πλησίασε στο παγκάκι, μου έδωσε λεφτά και σοκολάτες, μετά μου είπε ότι ήταν ο αδελφός μου»

Σωτήρης Χατζάκης

"Η μάνα μου είχε δίκερη μήτρα και τα 8 μου αδέλφια πέθαναν αμέσως μετά τη γέννα", εξομολογείται ο σπουδαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Μία μακροσκελή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Σωτήρης Χατζάκης στην εφημερίδα OnTime και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός κάνει μία σύντομη αναδρομή στη ζωή και την καλλιτεχνική του πορεία και μεταξύ άλλων αφηγείται την ιστορία του ετεροθαλούς αδελφού του, τον οποίο γνώρισε σε μικρή ηλικία.

«Ήμουν το τέταρτο παιδί από τα δέκα της οικογένειας, όμως τα οκτώ πέθαναν. Η μάνα μου είχε δίκερη μήτρα και πέθαναν αμέσως μετά τη γέννα. Ζήσαμε μόνο οι δύο, μετά προστέθηκε άλλος ένας, που ήταν από άλλη μάνα, ο οποίος ήρθε αργότερα στη ζωή μου», περιγράφει ο Σωτήρης Χατζάκης.

«Με πλησίασε στο παγκάκι και μου είπε: πάρε αυτά τα δολάρια και τις σοκολάτες. Τον ρώτησα τι ήθελε… δεν ήταν παιδί από γάμου του πατέρα μου αλλά δεν τον ξέραμε, ήταν μόνο ένας άγγελος, τον έλεγαν Μανώλη. Τότε ήμουν 15 χρονών κι εκείνος 40. Μου είπε ότι ήταν ο αδελφός μου κι εγώ έκανα κάτι χαρές!», αφηγείται αμέσως μετά ο γνωστός ηθοποιός.

«Ήταν ένα σοκ για την οικογένεια. Η μητέρα μου ζούσε τότε και της τον πήγα, το έμαθε και έπαθε σοκ, έγινε η γυναίκα του Λοτ για μικρό διάστημα αλλά ήταν τόσο μεγάλη η αγκαλιά της. 5 ώρες μετά τον είχε αγκαλιάσει και του είπε: έλα, παιδάκι μου, να σου φτιάξω κάτι να φας. Ο αδελφός μου είχε γεννηθεί πριν παντρευτεί τη μάνα μου ο πατέρας μου», εξομολογείται ο Σωτήρης Χατζάκης.

Ο πατέρας σου το γνώριζε;

«Το ήξερε αλλά επειδή έφυγε από το χωριό κυνηγημένος, πήγε στην Αθήνα, μετά τον συνέλαβαν και τον πήγανε στην Ασφάλεια, στο Μεταγωγών κι από ‘κει στη Μακρόνησο. Δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε, έτσι χάθηκε με όλους, χάθηκε και με αυτό το παιδί», απαντά ο Σωτήρης Χατζάκης για τον ετεροθαλή του αδελφό.