Σοκάρει ο Στέφανος Κωνσταντινίδης: «Δεν κατήγγειλα ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνω»

Στέφανος Κωνσταντινίδης

"Φρόντισα να βρω τη στιγμή που τους ξανασυνάντησα και τους κοίταξα στα μάτια όταν ήμασταν οι δυο μας" εξομολογείται ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Με αφορμή την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε με ειλικρίνεια για τις αντισυναδελφικές συμπεριφορές που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα στην επαγγελματική του διαδρομή.

Εδώ και τρία χρόνια έχει ανοίξει το θέμα της κακοποίησης στο χώρο εργασίας. Έτυχε ποτέ να αντιμετωπίσεις οποιουδήποτε είδους βία σε μια δουλειά;

Αυτοί που λένε «του κουνήθηκε και τον προκάλεσε» σε μια σεξουαλική παρενόχληση λένε επίσης «τι άντρας είσαι αν καταγγείλεις εκφοβισμό;». Ναι, έχω φάει κασέτα beta το κεφάλι, έχω μπει επιδεικτικά στον πάγο όταν διεκδίκησα την εξέλιξη μου ή τα χρήματα που μου χρωστούσαν, έχω δεχθεί ξεκάθαρη απειλή ακόμα κι όταν έθεσα τα όρια της αξιοπρέπειας μου επειδή ήρθα σε ρήξη με κάποιον που ήταν βύσμα.

Κάποιοι από αυτούς ήταν άντρες, ήταν και γυναίκες, ήταν και straight, ήταν και gay. Δεν κατήγγειλα όμως ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνω, όχι γιατί αποτελεί ντροπή, αλλά γιατί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όλους αυτούς φρόντισα να βρω τη στιγμή που τους ξανασυνάντησα και τους κοίταξα στα μάτια όταν ήμασταν οι δυο μας. Κι αυτοί τα κατέβασαν…