Σοκάρει ο Νίκος Καραγιώργης: «Προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο πόδι μου»

Νίκος Καραγιώργης

"Τον γνώριζα, συναντηθήκαμε τυχαία, είπε να με "πετάξει" παρακάτω με το αυτοκίνητο" δηλώνει ο Νίκος Καραγιώργης.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Νίκος Καραγιώργης στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο παρελθόν από γνωστό πρόσωπο της τηλεόρασης.

Είσαι 38 χρόνια στο θέατρο, πως βλέπεις αυτό το απόστημα που έσπασε στο θεατρικό χώρο με τις καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιητικών συμπεριφορών, τα δικαστήρια με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Τον Δημήτρη Λιγνάδη τον είχα δει μόνο μια φορά σε παράσταση στην Επίδαυρο κι ύστερα όταν συναντηθήκαμε τυχαία στην ταβέρνα που είχαμε πάει να φάμε. Όλα αυτά για τα οποία καταδικάστηκε – γιατί υπάρχει καταδίκη – είναι τρομερά πράγματα. Εγώ, αν ήμουν φίλος του, θα έπαυα να του μιλάω. Με τον Φιλιππίδη ήμασταν γνωστοί, δεν έτυχε να συνεργαστούμε αλλά τον είχα δει στις προπέρσινες αρχαιρεσίες του σωματείου μας και μετά λίγους μήνες έσκασε… η βόμβα. Είναι πολύ άσχημο όλο αυτό. Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Είμαι πατέρας και τρομοκρατούμαι και μόνο στην ιδέα αν θα συνέβαινε κάτι στο παιδί μου. Βεβαίως το θέατρο δεν ταυτίζεται με τον λιγνάδη και τον Φιλιππίδη. Το θέατρο έχει μια ιστορία αιώνων, ανθρώπους σπουδαίους που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν με σεβασμό, με προσφορά. υσικά, πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε με την πλευρά των θυμάτων ασυζητητί. Από την άλλη φοβάμαι μη τυχόν υπάρξουν και υπερβολές, δηλαδή μη φτάσουμε στο άλλο άκρο και ποινικοποιηθεί το φλερτ. Αυτό δεν θα είναι καλό ή μήπως πάρει η μπάλα και ανθρώπους που δεν φταίνει. Χρειάζεται ένα μέτρο, αλλά βέβαια καλό θα είναι εάν έχουν συμβεί άσχημα πράγματα να ανοίξουν στόματα με θάρρος να μιλήσουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Το ΣΕΗ δεν είναι αρμόδιο να δικάσει και να καταδικάσει, αν πρέπει. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, αυτή θα κρίνει ως η πλέον αρμόδια.

Σου έχει συμβεί σεξουαλική παρενόχληση;

Ναι. Με πρόσωπο της τηλεόρασης. Το γνώριζα, συναντηθήκαμε τυχαία, είπε να με «πετάξει» παρακάτω με το αυτοκίνητο και προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο πόδι μου. Του το απώθησα, άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου και πετάχτηκα έξω, κι ας ήταν σχεδόν εν κινήσει το αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν με ξαναενόχλησε ποτέ. Εγώ τα κόβω μαχαίρι αυτά.