Σοφία Τουντούρη: «Να προσέχετε αυτούς με τα «αγγελικά» χαμόγελα, μην ανησυχείτε, σύντομα θα αποκαλυφθούν»

Σοφία Τουντούρη

"Όσο πιο καλά οχυρώνουμε τον εαυτό μας, τόσο αυτά τα "ανθρωπάκια" θα βυθίζονται εκεί που ανήκουν: στον βάλτο τους" έγραψε η Σοφία Τουντούρη.

Η Σοφία Τουντούρη έκανε μία ανάρτηση με αφορμή τη συγκλονιστική εξομολόγηση που έκανε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη για τη συναισθηματική κακοποίηση με την οποία είχε διαγνωστεί το 2007, έπειτα από τις δύσκολες συνθήκες που βίωσε στο εργασιακό της περιβάλλον.

Η δημοσιογράφος, αφού ευχαρίστησε την Ελεονώρα Μελέτη για την εξομολόγηση καρδιάς που έκανε, έγραψε για τη δική της σκοτεινή περίοδο και αυτήν που βιώνουν πολλοί συνάδελφοί της και μη: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελεονώρα Μελέτη. Μέσα από τα λόγια της τόσο εγώ όσο πιστεύω και δεκάδες άλλες και άλλοι συνάδελφοι και μη έχουν ζωντανέψει ξανά (αν ποτέ είχαν ξεχαστεί) κάποιες σκοτεινές στιγμές της ζωής τους. Περιόδους του παρελθόντος ή δυστυχώς για κάποιους και του παρόντος τους. Δεν είμαστε μόνοι. Δεν είμαστε οι μόνοι.

Δυστυχώς σε όλους τους εργασιακούς χώρους θα υπάρχουν εκείνοι που θα προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους κενά και τις ανασφάλειές του κακοποιώντας με τη συμπεριφορά τους εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να πλήξουν. Υποκινώντας συμπεριφορές και διαμορφώνοντας το κλίμα που τους βολεύει για να επιβιώσουν. Να προσέχετε αυτούς με τα «αγγελικά» χαμόγελα και τη «μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους». Αυτούς που το παίζουν καλοί. Μην ανησυχείτε. Σύντομα θα αποκαλυφθούν. Είναι οι ίδιοι που μόνο κακό λόγο θα πούνε πίσω από την κάθε πλάτη.

Να μιλάμε. Να μοιραζόμαστε. Να μην φοβόμαστε. Όσο πιο καλά οχυρώνουμε τον εαυτό μας, τόσο αυτά τα «ανθρωπάκια» θα βυθίζονται εκεί που ανήκουν: στον βάλτο τους. Εμείς αγαπάμε μόνο το φως» έγραψε η Σοφία Τουντούρη.