Σοφία Παπαϊωάννου: «Αυτές οι συγκινητικές ιστορίες σε διαλύουν»

Σοφία Παπαϊωάννου

"Ήταν τρομακτικό, αλλά μου έβγαζε αγάπη και την ανάγκη να τον προστατεύσω" εξομολογήθηκε η Σοφία Παπαϊωάννου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Παπαϊωάννου στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον Γιάννη Βίτσα με αφορμή την ενημερωτική της εκπομπή, 365 Στιγμές. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που συνάντησε στην επαγγελματική της διαδρομή και τις συγκινητικές ιστορίες.

Ποια είναι η πιο συγκινητική ιστορία που έχετε ακούσει στα χρόνια που κάνετε αυτού του είδους τις εκπομπές; Υπήρχε κάποια περίπτωση που δυσκολευτήκατε να διαχειριστείτε το συναίσθημα σας;

Δυστυχώς οι πιο συγκινητικές ιστορίες είναι αυτές ανθρώπων που έχουν χάσει τα παιδιά τους, είτε σε πόλεμο είτε σε τροχαίο ή με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτές οι ιστορίες σε διαλύουν. Για εμένα όμως συγκινητική είναι και η ιστορία του Αρίστου, ενός παιδιού χρήστη ναρκωτικών που μας έκανε tour στο κέντρο της Αθήνας σαν να μας ξεναγούσε σε ζωολογικό κήπο. Ήταν τρομακτικό, αλλά μου έβγαζε αγάπη και την ανάγκη να τον προστατεύσω.

Ποιες είναι οι πιο δυνατές στιγμές στην επαγγελματική σας ζωή;

Μια πολύ δυνατή ήταν η συνέντευξη που πήρα στο Κάιρο από τον πατέρα του Μοχάμεντ Άτα που είχε ρίξει ένα από τα αεροπλάνα στους Δίδυμος Πύργους. Σημαντικές ήταν και οι στιγμές που έζησα στις πολεμικές συγκρούσεις στο Ισραήλ. Ήταν συγκλονιστικές οι σκηνές που είδα εκεί. Μοναδική είναι, θεωρώ, και η στιγμή που θα ζήσουμε σε ένα από τα επόμενα μας θέματα. Ως εκπομπή, θα παραδώσουμε αντικείμενα Ιταλών στρατιωτών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στις οικογένειες τους. Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης, έτσι όπως τη θυμάμαι εγώ.