Σοφία Μανωλάκου: «Υπόμεινα αυτή την κατάσταση, δεν είχα το θάρρος να το αντιμετωπίσω»

Σοφία Μανωλάκου

"Πολλές φορές το λάθος που κάνουν τα θύματα, είναι να πιστεύουν αυτά που τους λένε ή τους κάνουν οι θύτες. Δηλαδή πράγματι νιώθουν ότι οι θύτες έχουν δίκιο. Αυτό συνέβη και στην περίπτωσή μου" εξομολογήγθηκε η Σοφία Μανωλάκου.

Με αφορμή την παράσταση «Απρόσκλητος επισκέπτης» στο θέατρο Eliart, η Σοφία Μανωλάκου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού. Μέσα σε όλα, η όμορφη ηθοποιός μίλησε για την κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστη στο παρελθόν στο θεατρικό χώρο.

Έχεις δεχτεί λεκτική βία στο παρελθόν. Γιατί πιστεύεις ότι οι άνθρωποι οδηγούνται σε τέτοιες συμπεριφορές;

Από κόμπλεξ. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που ασκούνε οποιαδήποτε μορφή βίας, έχουν μέσα τους κόμπλεξ, τραύματα. Είναι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας και τιμωρίας σαφώς, αφού τα διαπράττουν. Ωστόσο αν τα προλάβεις, είναι άτομα που χρήζουν βοήθειας.

Ωστόσο, υπέφερες μαζί της. Γιατί δεν έκανες κάτι νωρίτερα;

Την υπόμεινα αυτή την κατάσταση, γιατί μόλις είχα βγει από τη δραματική σχολή και όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι, δεν είχα το θάρρος να το αντιμετωπίσω. Βέβαια το έκανα με έναν δικό μου τρόπο και η άλλη πλευρά κατάλαβε ότι έκανε λάθος τελικά, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Τώρα θα το αντιμετώπιζα πολύ διαφορετικά, δεν το συζητώ.

Τι θα έκανες;

Πάλι με τον δικό μου τρόπο, θα έβαζα τον απέναντί μου στη θέση του, αλλά με πιο άμεσο τρόπο. Στο σήμερα δεν θα καθόμουν να υπομείνω τόσα όσα υπέμεινα τότε.  Πράγμα το οποίο ουσιαστικά έκανε σε εμένα κακό. Πολλές φορές το λάθος που κάνουν τα θύματα, είναι να πιστεύουν αυτά που τους λένε ή τους κάνουν οι θύτες. Δηλαδή πράγματι νιώθουν ότι οι θύτες έχουν δίκιο. Αυτό συνέβη και στην περίπτωσή μου.