Σοφία Μανωλάκου: «Υπήρχε λεκτική βία, ήμουν πιο μαζεμένη και δεν ήξερα πως να το χειριστώ»

Σοφία Μανωλάκου

"Το άτομο που μου συμπεριφερόταν άσχημα όμως κατάλαβε το λάθος του και υπήρξε μια διόρθωση" ομολογεί η Σοφία Μανωλάκου.

Η Σοφία Μανωλάκου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη νέα θεατρική της δουλειά. Μεταξύ άλλων, δε, η όμορφη πρωταγωνίστρια μίλησε για όσα θα αφήσει το κίνημα metoo στον θεατρικό χώρο καθώς και την προσωπική της εμπειρία με κακοποιητική συνεργασία.

Μετά το #metoo το θέατρο θα βγει πιο δυνατό;

Πιστεύω πως ναι. Όχι μόνο το θέατρο, τα πάντα. Κάθε τι που βγαίνει στο φως και πρέπει να διορθωθεί μόνο καλό έχει να κάνει. Δεν είμαι σίγουρη βέβαια για τον συνετισμό αυτών που έχουν κάνει όλα αυτά, αν πραγματικά έχουν μετανιώσει, αλλά σίγουρα το metoo θα αποτρέψει μελλοντικά κάποιους άλλους να έχουν τέτοιες συμπεριφορές.

Εσύ βίωσες κακοποιητική συμπεριφορά;

Έχει τύχει να μην περάσω καλά σε δουλειά. Μόλις είχα βγει από τη δραματική σχολή, ήμουν πολύ πιο μαζεμένη και δεν ήξερα πώς να χειριστώ ανθρώπους στον εργασιακό μου χώρο. Υπήρχε λεκτική βία, αλλά σημασία έχει ότι βρήκα τον τρόπο όλα αυτά να τα διαχειρίζομαι. Αυτό είναι το κέρδος και το παράσημό μου.

Τότε όμως υπήρχαν φορές που έλεγες πώς θα βγάλεις την παράσταση;

Ναι, υπήρχαν, πολλές φορές. Το καλό σε μένα είναι ότι η δικαίωση ήρθε μέσα στη δουλειά. Ξεκινήσαμε αλλιώς και το άτομο που μου συμπεριφερόταν άσχημα κατάλαβε το λάθος του και υπήρξε μια διόρθωση. Ήμουν τυχερή. Δεν χρειάστηκε να πάρω παραπάνω μέτρα ή να έρθω σε αντιπαράθεση.