Σοφία Μανωλάκου: «Τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από κόμπλεξ και ψυχολογικά θέματα»

Σοφία Μανωλάκου

" ψυχοθεραπεία με βοήθησε να ανακαλύψω πτυχές του εαυτού μου που δεν είχα φανταστεί, να μπορώ να εκφράζω περισσότερο τα συναισθήματά μου χωρίς να φοβάμαι και να συνυπάρχω καλύτερα μέσα στην κοινωνία" ομολογεί η Σοφία Μανωλάκου.

Συνέντευξη με αφορμή την επιστροφή στην παράσταση «Απρόσκλητος επισκέπτης» παραχώρησε η Σοφία Μανωλάκου στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο. Μεταξύ άλλων, η όμορφη ηθοποιός μίλησε για την σχέση της με την ψυχοθεραπεία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έκφραση μέσα από το θέατρο.

Ζήτησες ποτέ βοήθεια κάποιου ψυχολόγου ή ψυχοθεραπευτή, δεδομένου ότι υπάρχει κόσμος που ακόμη μπορεί να το θεωρεί ταμπού;

Ναι έχω πάει. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Θεωρώ ότι αν στα σχολεία υπήρχαν ψυχολόγοι να κάνουν προσωπική ανάπτυξη στα παιδιά, σίγουρα θα ζούσαμε σε μία καλύτερη κοινωνία. Τα περισσότερα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία, προέρχονται από κόμπλεξ και από ψυχολογικά θέματα που βιώνει ο καθένας μας, με σκοπό να μην μπορούμε να συνυπάρχουμε. Αν από μικρή ηλικία λυθούν αυτά, θα υπάρχει ένα συνολικό θετικό πρόσημο. Εμένα η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να ανακαλύψω πτυχές του εαυτού μου που δεν είχα φανταστεί, να μπορώ να εκφράζω περισσότερο τα συναισθήματά μου χωρίς να φοβάμαι και να συνυπάρχω καλύτερα μέσα στην κοινωνία.

Το θέατρο αποτελεί για σένα μορφή ψυχοθεραπείας;

Δεν ξέρω αν είναι μορφή ψυχοθεραπείας, αλλά είναι σίγουρα μορφή έκφρασης. Μου δίνει τη δυνατότητα να φωνάξω και να θυμώσω, χωρίς να κακοχαρακτηριστώ, αφού δεν φωνάζω στην πραγματικότητα.

Έχεις απωθημένα ως ηθοποιός;

Σαφώς… Θα ήθελα να συνεργαστώ με πολλούς  ηθοποιούς και σκηνοθέτες και να καταπιαστώ με ποικίλα είδη θεάτρου.  Δε το προσωποποιώ όμως. Για μένα μόλις ξεκίνησα και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου για όμορφες συνεργασίες.