Σία Κοσιώνη: «Την προσωπική μου ζωή θέλω να την προστατεύω με κάθε τρόπο»

Τι απαντά για το ενδεχόμενο να αποκτήσει παιδί;

H Σία Κοσιώνη μιλά στην εφημερίδα “Aγορά» και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο, απαντώντας για για την προσωπική της ζωή.

Τα τελευταία δύο χρόνια απασχολείς πολύ με την προσωπική σου ζωή.
Όχι, εγώ δεν απασχολώ καθόλου. 

Τους φωτογράφους τους απασχολείς, όμως, έντονα αφού ένα κομμάτι της προσωπικής σου ζωής έχει βγει προς τα έξω. Από τη στιγμή που ούτε εσύ ούτε ο σύντροφός σου επιθυμείτε τέτοιου είδους δημοσιότητα, έχεις σκεφτεί να ακολουθήσεις τη νομική οδό;
Όχι, δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ξέρεις ότι αυτό που μου συμβαίνει δεν μου αρέσει καθόλου, ούτε το τροφοδοτώ, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε ανταποκρίνεται στα στάνταρ που έχω θέσει ως άνθρωπος στη ζωή μου. Δεν έχω επιδιώξει να κινηθώ νομικά, παρά το γεγονός ότι έχουν γραφτεί πολλά πράγματα για την προσωπική μου ζωή που δεν ισχύουν. Αν το έκαναν, θα ήταν σαν να τροφοδοτώ όλο αυτό το γαϊτανάκι. Προτιμώ να αγνοώ αυτά τα δημοσιεύματα με την ελπίδα να με αγνοήσουν και αυτά.

Ωστόσο, καλώς ή κακώς η προσωπική σου ζωή συνεχίζει να πουλά στα lifestyle έντυπα.
Η προσωπική μου ζωή είναι δική μου και θέλω να την προστατεύω με κάθε τρόπο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ενδιαφέρον να αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, ότι μπορεί να πουλάει, αλλά θέλω να την κρατώ μακριά από τα φώτα. Τα φώτα της δημοσιότητας ρίχνουν σκιές στις ζωές των ανθρώπων.

Νιώθεις ότι ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων οφείλεις να έχεις μια διάφανη προσωπική ζωή που να μη δίνει δικαιώματα; Με την έννοια ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί η κάθε επιλογή σου να χρησιμοποιηθεί ως λαβή για σχόλια εναντίον σου.
Δεν θέλω να δώσω άλλη έκταση σε αυτό το πράγμα, γιατί δεν μου αρέσει. Δεν κρίνομαι και δεν πλασάρομαι από την προσωπική μου ζωή. Δεν θέλω ο κόσμος να με αξιολογεί για το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου ή όταν βγαίνω έξω. Είμαι δημοσιογράφος και αξιολογούμαι από τη δουλειά μου. Αν κάποιος θέλει να μου πει κάτι για τις συνεντεύξεις μου ή την προσέγγισή μου στα πράγματα, καλώς να ορίσει. Έχω μεγάλα και ανοιχτά αυτιά σε αυτό το πράγμα. Αν θέλει να συνωμοτήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις, καλά θα κάνει, αλλά δεν με αφορά.

Μέσα στο καθημερινό σου 12ωρο δουλειάς υπάρχει χρόνος για ένα μωρό;
Τι να σου πω; Εγώ εδώ στο γραφείο βλέπω πολλές γυναίκες που είναι παθιασμένες με τη δουλειά τους, κι όμως είναι μάνες. Πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή προκύψει αυτό, όλα θα προσαρμοστούν. Πιστεύω ότι εμείς οι γυναίκες μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όπως έχουν κάνει οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, δουλεύοντας και μεγαλώνοντας τόσα παιδιά.