Σάββας Πούμπουρας: «Κλείνω τα αυτιά μου στις κακές γλώσσες»

Σάββας Πούμπουρας

"Ο μόνος τρόπος για να μη δεχθείς κριτική είναι να μην κάνεις τίποτα" εξηγεί ο Σάββας Πούμπουρας.

Με αφορμή την παρουσία πλάι στην Ελένη Μενεγάκη την φετινή τηλεοπτική σεζόν, ο Σάββας Πούμπουρας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Πάνο Τσουκαρά. Μέσα σε όλα, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην τηλεοπτική του διαδρομή και τις επιλογές που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Από το 2008 που πρωτοσυστήθηκες τηλεοπτικά πλάι στη Ναταλία Γερμανού, στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά», έχεις δοκιμαστεί σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους μπροστά από την κάμερα. Βαριέσαι εύκολα;

Θα σου πω καλύτερα πως δεν μου αρέσει να μένω στάσιμος. Θέλω να κάνω διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, ό,τι εκπομπές στήσαμε με φάρσες ήθελα να είμαι μέσα σε επίπεδο οργάνωσης και όχι απλά παρουσίασης. Είμαι δουλευταράς. Σε ό,τι κατέχω, θέλω να έχω λόγο και συνδρομή. Επίσης, θέλω να κάνω τηλεόραση για τον κόσμο. Δεν είχα ποτέ την κάψα να βγω μπροστά στο γυαλί για να ικανοποιήσω κάποια φιλοδοξία ή ματαιοδοξία, πες το όπως θέλεις. Κάνω τηλεόραση γιατί γουστάρω να ξέρω πως μια οικογένεια είδε την εκπομπή και πέρασε ωραία.

Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις ή δεν θα το επαναλάμβανες;

Έλεγα στον εαυτό μου: «Ποτέ δεν θα πάω σε αυτό το κανάλι, ποτέ δεν θα βρεθώ στο πάνελ μιας εκπομπής, ποτέ δεν θα κάνω μια καθημερινή εκπομπή» και να που τελικά συμβαίνει. Το «ποτέ» είναι τόσο απόλυτο και μεγαλώνοντας δεν γουστάρω καθόλου το απόλυτο. Όσο πιο μικρός είσαι, λες πολλά. Όσο ωριμάζεις, μαζεύεις λίγο την γλώσσα σου και σκέφτεσαι ότι, ναι, καλό είναι να δοκιμάζεις πράγματα και να μην κλείνεις πόρτες. Σε όποια εκπομπή έχω υπάρξει μέχρι τώρα θα την έκανα ξανά γιατί την επέλεξα. Ξέρω ποια είναι τα αδύναμα σημεία μου και ποια τα δυνατά μου. Όταν αναγνωρίζεις που είσαι καλός, είναι πιο εύκολο να πας προς τα εκεί που θέλεις.

Πως διαχειρίζεσαι την έντονη κριτική που έχεις δεχτεί, όπως, για παράδειγμα, για την εκπομπή Best Friend’s Fear;

Ο μόνος τρόπος για να μη δεχθείς κριτική είναι να μην κάνεις τίποτα. Παλιά με ενοχλούσε περισσότερο. Υπήρχαν περίοδοι που απαντούσα και σε σχόλια ή μηνύματα, αλλά όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω πως έτσι λειτουργεί ο κόσμος γενικότερα. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μου αρέσει, και κλείνω τα αυτιά μου στις κακές γλώσσες. Μεγαλώνοντας οφείλεις να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό και το στόμα κλειστό. Με ωριμότητα και καθαρό μυαλό ζυγίζεις τα πράγματα καλύτερα. Είναι μια αλλαγή που βλέπω χρόνο με τον χρόνο σε μένα.`