Σάββας Ληχανίδης: «Το MasterChef σίγουρα άλλαξε τη ζωή μου»

Σάββας Ληχανίδης

Ο Σάββας Ληχανίδης απαντά για τα μελλοντικά του σχέδια.

Στο περιοδικό «MYtv» και τον Παναγιώτη Μουλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Σάββας Ληχανίδης, ο οποίος μίλησε για το MasterChef, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Άλλαξε η ζωή σου μετά τη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star MasterChef;

Το MasterChef σίγουρα άλλαξε τη ζωή μου. Θα πρέπει να είσαι άδικος για να πεις το αντίθετο. Από εκεί και πέρα, προσωπικά, είχα τις δουλειές μου πριν και μετά τον διαγωνισμό, απλά μου άνοιξε πιο πολλές πόρτες. Κάτι που εξαρτάται και από τον χαρακτήρα σου.

Υπάρχει κάτι που να σου έχει λείψει;

Μου έχουν λείψει οι κριτές, με τους οποίους περνούσα πολύ ωραία, το παρεάκι και κάποια άλλα παιδιά, αλλά κάνουμε εκτός παιχνιδιού παρέα, και γενικά αυτός ο μαγειρικός ανταγωνισμός για να βγάλεις ένα καλύτερο πιάτο και να κερδίσει η ομάδα σου.

Οι κριτές σού έδωσαν κάποια συμβουλή που να την ακολουθείς;

Οι κριτές μού είχαν πει, πέρα από τη μαγειρική, κάτι σχετικό με τον χαρακτήρα μου. Ότι δεν θα αλλοιωθώ και θα παραμείνω ίδιος.

Για εσένα τι σημαίνει μαγειρική;

Για εμένα, που μπήκα πρώτη φορά στην κουζίνα σε ηλικία 15-16 ετών, μπορώ να πω ότι είναι το άλλο μου μισό. Βγάζω το ψωμί μου, συντηρώ την οικογένειά μου, έχω τα μαγαζιά μου.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Εκτός από το εστιατόριο – μπαρ που έχω κάνει με δυο φίλους μου, ετοιμάζω μια αλυσίδα street food και θα ήθελα να κάνω κάτι στην τηλεόραση, πάλι σχετικό με μαγειρική.