Σασμός: «Για τα λεφτά κάποιοι πρόδωσαν και τον Χριστό»

Σασμός

Σασμός, όσα είπε για τον Πρόδρομο ο Γιώργος Ζώης...

Συνέντευξη για τον Σασμό παραχώρησε ο ηθοποιός Γιώργος Ζώης στο περιοδικό 7 Μέρες TV και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο του Πρόδρομου που ερμηνεύει στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά του Alpha.

Ο Πρόδρομος στο «Σασμός» είναι άνθρωπος του υποκόσμου. Πως δουλέψατε για αυτόν το ρόλο;

Έχω συναναστραφεί με τέτοια άτομα, της νύχτας που λέμε, κι αυτή η συναναστροφή με βοήθησε πολύ μαζί βέβαια με το σενάριο και τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Μικρός, για να τα βγάλω πέρα οικονομικά, δούλευα τα βράδια σε κλαμπ, ενώ την ημέρα πήγαινα στη σχολή. Δούλεψα σε πολλά νυχτερινά κέντρα και ξέρω ότι αυτός ο κόσμος έχει ένα δικό του κώδικα τιμής.

Ο Πρόδρομος τον τρέμει τον Καραπάνο;

Ο Πρόδρομος ανέβηκε στην ιεραρχία από τότε που ο Αμερικάνος πρόδωσε τον Καραπάνο. Τον φοβάται, λοιπόν, αλλά παράλληλα θέλει να του μοιάσει. Είναι το αφεντικό του και αυτός ο μαθητής του. Τρέμει να μην κάνει λάθος και τον αποκεφαλίσει από την κορυφή της πυραμίδας, καθώς υπάρχουν πολλοί που εποφθαλμιούν την θέση του. Ο Καραπάνος είναι μεγάλη δύναμη στη μαφία της νύχτας. Κινεί τα πάντα μέσα από τη φυλακή και ο Πρόδρομος είναι το μάτι και το αφτί του έξω από αυτήν. Με το που πρόδωσε τον Καραπάνο, ο Αμερικάνος είχε προδιαγεγραμμένο μέλλον. Θάνατο είτε μέσα είτε έξω από τις φυλακές. Και τον Αμερικάνο ο Καραπάνος θα τον σκοτώσει έτσι κι αλλιώς, για παραδειγματισμό, για να μην κουνηθούν άλλα κεφάλια όσο αυτός είναι στη φυλακή.

Ο Πρόδρομος θα μείνει πιστός στο αφεντικό του μέχρι τέλος;

Ο Πρόσδρομος βολιδοσκοπείται και από άλλους νονούς της νύχτας. Θα μπει λοιπόν σε περιπέτειες αλλά όχι με τους αστυνομικούς. Στους μπάτσους δεν θα τον δώσει τον Καραπάνο. Αλλά για τα λεφτά κάποιοι πρόδωσαν και τον Χριστό. Κάποιοι θα τον χρυσώσουν για να πάει στην άλλη πλευρά.