Σάντρα Βουτσά για Θεοδώρα Βουτσά: «Με όσα έγραψε είναι σαν να προσβάλλει τη μνήμη του Κώστα»

Σάντρα Βουτσά

«Η Θεοδώρα δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα», λέει η Σάντρα Βουτσά.

Στο περιοδικό ΟΚ και τη Φανή Πλατσατούρα έδωσαν κοινή συνέντευξη η Αλίκη Κατσαβού και η Σάντρα Βουτσά. Οι δύο γυναίκες μίλησαν για τον Κώστα Βουτσά, ξεκαθαρίζοντας σχετικά με όσα είχαν γραφτεί για την υποτιθέμενη διαθήκη του σπουδαίου ηθοποιού.

Φαντάζομαι πως μετά την απώλεια του Βουτσά κληθήκατε, και εσύ και η Σάντρα, να ασχοληθείτε με πιο διαδικαστικά ζητήματα, που όσο εκείνος ζούσε δεν περνούσαν από το μυαλό σας. Όπως διαθήκες και θέματα περιουσιακά και κληρονομικά.

Σάντρα: Δεν υπάρχει διαθήκη.

Ένας άνθρωπος που προνοούσε για τα πάντα, όπως ο Κώστας Βουτσάς, πώς γίνεται να μην άφησε πίσω του κάποια διαθήκη;

Σάντρα: Ήταν όλα τακτοποιημένα πριν φύγει ο πατέρας μου.

Αλίκη: Διαιωνίζεται αυτό το θέμα της διαθήκης που δεν υπάρχει από τότε που ακόμα ήταν στη ζωή ο Κώστας. Όπως και το ότι ο Φοίβος θα κληρονομούσε μετά τον θάνατό του το διαμέρισμα όπου ζούσαμε στο Κολωνάκι, στο οποίο όμως ήμασταν με ενοίκιο.

Άρα είχε φροντίσει να καλύψει οικονομικά και τα τέσσερα παιδιά του όσο βρισκόταν ακόμη στη ζωή;

Σάντρα: Το να καλύψει οικονομικά είναι κάτι σχετικό. Όμως, είχε φροντίσει κάποια πράγματα που είχε φτιάξει ως επαγγελματίας –τότε που μπορούσε ακόμη– να τα δώσει στα παιδιά του. Κάποια στιγμή ακούστηκε μέχρι ότι ο Βουτσάς είχε 1 εκατομμύριο ευρώ στην τράπεζα. Δεν ισχύουν όλα αυτά.

Πρόσφατα η Θεοδώρα, η κόρη του Κώστα Βουτσά από τον δεύτερο γάμο του με τη Θεανώ Παπασπύρου, με μια ανάρτησή της στα social media προειδοποίησε πως επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της εφόσον ειπωθεί ξανά δημόσια από «συγγενείς» του ότι δεν τους είχε τακτοποιήσει οικονομικά.

Σάντρα: Ναι, αυτό ήταν σπόντα για την Αλίκη. Να εξηγήσω λοιπόν τι συνέβη. Η Αλίκη είχε δώσει μια συνέντευξη και είχε πει «περνάω δύσκολα». Ύστερα κάποιο site έγραψε: «Η Αλίκη Κατσαβού δεν έχει να φάει». Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε δήλωσε κάτι τέτοιο η ίδια. Η Αλίκη ουσιαστικά περιέγραψε την άγρια πραγματικότητα που ζούμε όλοι στην Ελλάδα, και ειδικά οι Έλληνες ηθοποιοί.

Η Θεοδώρα, επειδή προφανώς μένει πολλά χρόνια στο εξωτερικό (σ.σ. πρώτα στην Ολλανδία και τώρα στη Σιγκαπούρη), δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Και θεώρησε ότι η Αλίκη το είπε αυτό σε σχέση με τον Κώστα Βουτσά. Μάλιστα, μέσα στην ανάρτησή της υποστήριξε πως «φταίει η κακή διαχείριση και η κακή επιχειρηματικότητα» (σ.σ. των «συγγενών» του Βουτσά για τη σημερινή οικονομική τους κατάσταση).

Άρα η Θεοδώρα χαρακτηρίζει το 97% των Ελλήνων ως κακούς διαχειριστές και κακούς επιχειρηματίες καθώς τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες και ζούμε σε μια χώρα όπου οι πολίτες είναι πραγματικά ήρωες.

Αλίκη: Εγώ δεν θα πω πολλά, θα πω μόνο το εξής: Ως μοναδική χήρα του Κώστα Βουτσά έχω προσέξει πάρα πολύ τις εκφράσεις μου γιατί ξέρω ότι καθετί που δηλώνω πρώτα αντανακλά την ψυχή μου και μετά τον άνθρωπο στον οποίο αναφέρομαι. Γιατί, ευτυχώς, την προσωπικότητα, το μεγαλείο και το όνομα του Κώστα Βουτσά καμιά από εμάς δεν μπορεί να το θίξει… Αυτά που είπε η Σάντρα απηχούν την πραγματικότητα. Και οι συγγενείς μπορούν να απευθυνθούν σε μένα και να τους εξηγήσω τι ακριβώς έχει γίνει.

Σάντρα: Η Θεοδώρα με όσα έγραψε είναι σαν να προσβάλλει τον κόσμο που περνάει δύσκολα. Και τη μνήμη του Κώστα.

Αλίκη: Ναι, θα ήταν πολύ δυσαρεστημένος ο Κώστας…