Σάκης Μπουλάς: Έχω πέσει αρκετές φορές θύμα απατεώνων

Διαβάστε τι είπε στην τελευταία του συνέντευξη

– Πώς είσαι αυτόν τον καιρό, Σάκη;
«Είπα να μη δουλέψω το καλοκαίρι, να ξεκουραστώ. Τα γυρίσματα για το “50-50” δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Έχω “μπλέξει” με το μαγαζί, στην πλατεία Καρύτση, το “Beat”. Το έχουμε μαζί με τον Γιάννη (Ζουγανέλη). Το Σεπτέμβριο κάνουμε καινούργιο ξεκίνημα και θα το ξαναβαφτίσουμε. Θα γίνει επί τη ουσίας ανακαίνιση. Θα κάνει live πρόγραμμα κάποιες φορές και θα υπάρχει ποιοτικό και σε καλές τιμές φαγητό. Θα το κάνουμε στέκι με καταπληκτική μουσική, καλλιτεχνικό στέκι. Έρχονται φίλοι, συνάδελφοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί».

– Πολλοί συνάδελφοί σου στρέφονται προς την επιχειρηματική οδό.
«Αυτό βγαίνει από την ανάγκη να υπάρχει κάποιο στέκι δικό μου. Όταν μπεις στη δουλειά, έχεις υποχρεώσεις και ευθύνες».

– Σου παρέχει μια επαγγελματική ασφάλεια σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης;
«Ευτυχώς, εμείς δεν την έχουμε καταλάβει αυτή την κρίση. Ξέρουμε ότι υπάρχει, τα βλέπουμε δίπλα μας από φίλους και συναδέλφους, αλλά, δόξα τω Θεώ, εμείς δουλεύουμε. Το χειμώνα θα κάνω το “50-50” και θα είμαι και στο νυχτερινό κέντρο “Ακτή Πειραιώς”. Ετοιμάζουμε καινούργιο πρόγραμμα με τον Ζουγανέλη. Προς το παρόν δεν με έχει ακουμπήσει επαγγελματικά η κρίση, είμαι από τους τυχερούς. Είχα πολλές προτάσεις από θέατρα, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα».

– Εμπιστεύεσαι καλύτερα ανθρώπους από το χώρο σου;
«Έπειτα από τόσα χρόνια είμαστε οικογένεια. Είναι περισσότερο συγγενική η σχέση μας. Είμαστε αδέρφια».
– Είσαι εύκολος στις συνεργασίες σου;
«Ναι, αρκετά. Από τη στιγμή που θα πω “ναι” προσπαθώ να έχω καλό κλίμα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλεύω και να δημιουργώ. Δεν λέω εύκολα “ναι”, είμαι επιλεκτικός. Κάνω όμως και τη ζωή των άλλων εύκολη».

– Πού γίνεσαι δύσκολος και δεν… παλεύεσαι;
«Όταν καταλάβω ότι με εκμεταλλεύονται, με κοροϊδεύουν ή έχουν αυτή την πρόθεση. Στη ζωή μου συνήθως πέφτω θύμα διάφορων απατεώνων. Στεναχωριέμαι και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά, η ηθική και η συναισθηματική, όχι η υλική. Το έχω πάθει πολλές φορές. Δεν κρατάω “πισινές” με ανθρώπους που μοιράζομαι πράγματα. Είναι σκληρό να ανακαλύπτεις ότι εξαπατήθηκες».

– Ποιες άμυνες έχεις για να μη συμβαίνει αυτό;
«Γίνομαι κι εγώ πολύ σκληρός και κακός, αλλά δεν αλλάζω. Αυτή η συνέντευξη είναι και ανοιχτή πρόσκληση για όποιον απατεώνα θέλει να με κοροϊδέψει, να με “διπλαρώσει”». (Γέλια.)

– Είσαι από τους ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες;
«Στην τηλεόραση ναι, στη δουλειά που κάνω τη νύχτα όχι».

– Πώς θα χαρακτήριζες τη ζωή σου;
«Δεν κατάλαβα πώς πέρασαν τα χρόνια τόσο γρήγορα. Υπήρξαν καλές, αλλά και άσχημες στιγμές. Όταν έχασα το 1981 τον πατέρα μου, ήμουν σε μια μεγάλη συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο στο Ανατολικό Βερολίνο. Ήμουν 27 ημέρες στη Γερμανία. Γύρισα πίσω και δεν τον βρήκα. Ήταν ένα πλήγμα. Πέθανε 52 χρόνων. Όταν γύρισα στην Ελλάδα, τον είχαν ενταφιάσει».