Ρένος Ρώτας: «Έκλεψα στοιχεία από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τον ρόλο του κολλητού τού Τζίμη»

Ρένος Ρώτας

"Του το κρατούσε για έκπληξη ο Λάκης. Μου λέει "κάτσε να μην του πω ακόμη κάτι, να το δω". Με τον Χριστόφορο ήμουν δύο χρόνια στο θέατρο".

Ο Ρένος Ρώτας είναι ο νέος κολλητός του Τζίμη στους Δέκα Μικρούς Μήτσους. Ο ηθοποιός μιλά για τη συμμετοχή του στη σατιρική σειρά του ΑΝΤ1 και τη σύγκριση με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, στο TV ΕΘΝΟΣ και τον Αλέξη Μίχα.

Μίλησες με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη όταν τελικά επιλέχθηκες για να υποδυθείς τον κολλητό του Τζίμη; Όχι, δεν μιλήσαμε. Του το κρατούσε για έκπληξη ο Λάκης. Μου λέει «κάτσε να μην του πω ακόμη κάτι, να το δω». Με τον Χριστόφορο ήμουν δύο χρόνια στο θέατρο. Είναι περίεργο που κάποτε είχαμε βρεθεί οι τρεις μας. Εγώ, ο Λάκης και ο Χριστόφορος. Και τώρα ξανασυναντιέμαι με τον Λάκη και κάνω κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε τότε ο Χριστόφορος.

[dfp_ads id=236982]

Συγκρίσεις έγιναν ήδη και θα γίνουν και στην πορεία. Σε αγχώνει όλο αυτό; Καθόλου! Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Εγώ κάνω τον Ρένο, εκείνος έκανε τον Χριστόφορο, ας είμαστε και οι δύο οι συνδιαλέκτες του Τζίμη. Δεν θα μπούμε στη ζυγαριά τού ποιος συνδιαλέγεται καλύτερα. Εμένα μου άρεσε όταν ο Λάκης μού είπε πως θα κάνω αυτό που έκανε ο Χριστόφορος. Η σύγκριση δεν με πειράζει.

Όταν είδες τα επεισόδια στο YouTube, σκέφτηκες «να το κάνω αυτό έτσι, όπως ο Χριστόφορος»; Η αλήθεια είναι πως ναι. Ο Χριστόφορος σε κάποιο επεισόδιο έτρωγε μια τσίχλα και λέω «κοίτα να δεις, δεν είναι κακό», μια και υποδύομαι ένα φλωράκι λίγο επηρμένο. Πήγα στα γυρίσματα με τις τσίχλες, το είπα στον Λάκη και δεν είχε πρόβλημα. Του άρεσε. Οπότε έκλεψα στοιχεία από τον Χριστόφορο για τον ρόλο του κολλητού τού Τζίμη