Ρένια Τσιτσιμπίκου: «Καμιά φορά σκέφτομαι πόσα “συγγνώμη” χρωστάω…»

Ρένια Τσιτσιμπίκου

"Πλέον έχω διαχωρίσει πλήρως..."

Από την “Ανάκριση” του Γρηγόρη Μελά στο περιοδικό “Τηλέραμα” πέρασε η Ρένια Τσιτσιμπίκου και μεταξύ άλλων μίλησε για συγγνώμες που «οφείλει».

«Καμιά φορά σκέφτομαι πόσα “συγγνώμη” χρωστάω σε όλους αυτούς τους κατοίκους της οδού Μυκηνών της Καλλιθέας που τους ζαλίζαμε κάθε βράδυ με τις αγριοφωνάρες μας! Συγγνώμη, γείτονες!

Από τις μεγάλες μου απολαύσεις τα τελευταία χρόνια είναι που έμαθα τη σωστή τεχνική της ελεύθερης κολύμβησης και έτσι πλέον η θάλασσα έχει αποκτήσει εντελώς διαφορετικό νόημα για μένα. Τώρα μάλιστα, που δεν έχω το άγχος μη χάσω τους φακούς επαφής, αφήνω ορθάνοιχτα τα μάτια μου και απολαμβάνω ενέμελα την επαφή μου με το νερό. Αντίο, πλατσούρισμα! Καλώς, ήρθες, άλλη μια απλωτή!

Νομίζω ότι πλέον έχω διαχωρίσει πλήρως στο μυαλό μου τις έννοιες «ταξίδι» και «διακοπές». Το ταξίδι προϋποθέτει κούραση, περπάτημα, εκπλήξεις και συγκινήσεις μπροστά στο νέο και το άγνωστο. Οι διακοπές, πάλι, προϋποθέτουν μια συγκλονιστική παραλία, μια ονειρεμένη ταβέρνα, ντάνες βιβλία, δροσερές σκιές και ξάπλες και όλα αυτά σε… walking distance!»