Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Αν εκφράζεσαι μέσα από το ριάλιτι… κάτι συμβαίνει μαζί σου»

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Τι αξίες έχεις; Πού θα πας; Θα χαθείς στο ανούσιο; Τι θέλεις τελικά από όλη αυτήν την ποικιλία να αγοράσεις; ανέφερε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Στο Enjoy παραχώρησε συνέντευξη ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τις επιπτώσεις που φαίνεται να έχουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και για την επέλαση των ριάλιτι.

Τι βλέπετε να γίνεται στη χώρα μας τον χειμώνα, την περίοδο των γιορτών;

Το οικονομικό τσουνάμι που πήρε και σήκωσε το καλοκαίρι τον τουρισμό θα επηρεάσει με τα απόνερά του και άλλους κλάδους. Η ανεργία θα εκτοξευθεί σε μεγάλο βαθμό. Με αυτήν την ψυχολογία δεν ξέρω πως θα πάει ο κόσμος να διασκεδάσει σε κλειστούς χώρους. Ποιος θα πάει σε κάποιο μπαρ, κέντρο εστίασης, μουσική σκηνή, αν βάλει στο μυαλό του ότι τα κρούσματα κάθε ημέρα αυξάνονται; Τώρα βγαίνουμε σε ανοιχτούς χώρους, μετά τι θα γίνει; Εδώ σου λένε να φοράς σε ανελκυστήρα μάσκα. Πώς θα πας να ψωνίσεις σε ένα κλειστό εμπορικό κέντρο; Πιστεύω ότι όλοι οι κλάδοι χρειάζονται πλέον κρατική μέριμνα με την πανδημία. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει κι ο αθλητισμός. Πώς θα ξαναγυρίσει ο κόσμος, οι φίλαθλοι στα γήπεδα να δουν έναν αγώνα; Χρειάζεται πολύ σοβαρή και βαθιά σκέψη από τους ιθύνοντες.

Χρειάζεται γνώση ώστε ένας τηλεθεατής να μην επιλέγει ριάλιτι αλλά σειρές, παραγωγές, εκπομπές που έχουν κάτι να του πουν;

Σίγουρα. Τα κανάλια δημιουργούν παραγωγές για όλα τα γούστα, εσύ επιλέγεις τι θα πάρεις… Τι αξίες έχεις; Πού θα πας; Θα χαθείς στο ανούσιο; Τι θέλεις τελικά από όλη αυτήν την ποικιλία να αγοράσεις; Είναι θέμα δημοκρατίας να υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα. Αν εσύ, φέτος, που έχεις τόσες ωραίες σειρές στην τηλεόραση, εκφράζεσαι μέσα από το ριάλιτι και τις ζωές των άλλων, κάτι συμβαίνει μαζί σου. Δεν λειτουργείς καλά. Σε μια δημοκρατία λέμε και τα όχι μας, λέμε και τα ναι μας. Υπάρχουν οι «Άγριες Μέλισσες», η «Αγγελική», η «Μουρμούρα», το «Παρουσιάστε», η «Φαμίλια», εσύ τι θέλεις να δεις; Χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια και από τους δημιουργούς και από τα κανάλια για αν γίνονται ωραία πράγματα. Είναι ένας συνεχής αγώνας, που δεν τελειώνει ποτέ, αρκεί να είμαστε αισιόδοξοι, εργατικοί, θετικοί. Οφείλουμε και γενικότερα ως Έλληνες να παλέψουμε ακόμη και στα πιο δύσκολα, ως γενική στάση ζωής, για τους συνανθρώπους μας και για τη νέα γενιά.