«Πρέπει να ήμουν ο πρώτος που έμαθε ότι σκοτώθηκε ο Τόμας Πρωτόπαπας»

Τόμας Πρωτόπαπας

«Δεν μπορούσα βέβαια να φανταστώ πόσο σοβαρό ήταν. Τον πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς μερικές μέρες μετά κατέληξε».

Στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Μάνος Ιωάννου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τον αδικοχαμένο Τόμας Πρωτόπαπα.

Πολλοί ηθοποιοί που έπαιζαν στους «Βασιλιάδες» δεν πληρώθηκαν.

Εγώ πληρώθηκα. Όταν άρχισαν τα προβλήματα με την εταιρία παραγωγής κάποιοι ηθοποιοί ενεργήσαμε από μόνοι μας και κάποιοι απευθύνθηκαν στον δικηγόρο του ΣΕΗ. Εγώ που κινήθηκα μόνος μου πληρώθηκα.

Σε αυτή τη σειρά είχες πολλές σκηνές με τον Τόμας Πρωτόπαπα που χάθηκε πρόωρα.

Με τον Τόμας ήμασταν πολύ φίλοι. Πρέπει να ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε ότι σκοτώθηκε, γιατί με είχε πάρει ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρικάκος να με ρωτήσει αν είχαμε βγει μαζί, γιατί είχε καθυστερήσει να πάει στο γύρισμα. Λίγο μετά μου τηλεφώνησε μία φίλη και με ρωτάει με αγωνία: «Είσαι καλά;». «Ναι. Είμαι στη Γλυφάδα και τρώω» της απαντάω. Και μου εξηγεί ότι είχε ακούσει ότι ένας ηθοποιός από τους «Βασιλιάδες», που είχε ένα αυτοκίνητο σαν και το δικό μου, είχε τρακάρει άσχημα και είχε ανησυχήσει. Με τον Τόμας είχαμε το ίδιο αυτοκίνητο, οπότε αμέσως πήγε το μυαλό μου σε αυτόν. Δεν μπορούσα βέβαια να φανταστώ πόσο σοβαρό ήταν.

Τον πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς μερικές μέρες μετά κατέληξε. Ο Τόμας ήταν ένα πολύ αγαθό παιδί. Επειδή λόγω της καταγωγής της μητέρας του είχε μεγαλώσει στο Λονδίνο δεν είχε αυτή την πονηριά που έχουν πολλοί Έλληνες. Γνωριστήκαμε στα κάστινγκ για τους «Βασιλιάδες», ανάμεσα σε 6000 άτομα και όταν πια μας επέλεξαν κι αρχίσαμε να κάνουμε παρέα μου έλεγε: «Τον δικό μου ρόλο εσύ έπρεπε να τον πάρεις κι εγώ να κάνω τον δικό σου». Και είχε δίκιο, γιατί εγώ υποδυόμουν το καλό παιδί κι εκείνος τον άτακτο.

Μάνος Ιωάννου

Από τους «Βασιλιάδες» έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια. Τι διαφορές παρατηρείς στον εαυτό σου;

Είναι μεγάλη η διαφορά που έχω. Καταρχήν, κοιλιακοί δεν υπάρχουν! (Γελάει). Υπάρχει ένας πάνω- πάνω και αν κατέβεις πιο χαμηλά δεν βλέπεις τίποτα. Το six pack δηλαδή έχει γίνει one pack. (Γελάει). Έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου, οι αντοχές μου έχουν μειωθεί, αλλά δουλεύω πολύ περισσότερο στο κομμάτι της υποκριτικής. Στους «Βασιλιάδες» που ήταν και η πρώτη μου δουλειά, ήμουν λίγο με τα μυαλά στα κάγκελα και μπορεί να πήγαινα στο γύρισμα αδιάβαστος, γιατί έχω την ευκολία διαβάζοντας κάτι για πρώτη φορά να το αποστηθίζω και να μπορώ να το πω! Τώρα θα έχω μελετήσει τον ρόλο μου. Δεν θα πάω έτσι! Αλλά και στις σχέσεις μου είμαι πια πιο σοβαρός. Δεν θα απατήσω τη σύντροφό μου. Αν νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά, θα προτιμήσω να της το πω και  να χωρίσουμε, παρά να κάνω κάτι πίσω από την πλάτη της. Μάλλον, μεγάλωσα απότομα! (Γελάει). Τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ κύριος στις σχέσεις μου!

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!