Πόπη Τσαπανίδου: «Στην πορεία της ζωής μου ανακάλεσα πολλά πράγματα…»

Πόπη Τσαπανίδου

"Τα δύσκολα που έρχονται, πάντα τα παρομοιάζω με μια τρικυμία..."

Η Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People και στο Μαρίνο Βυθούλκα, αποκάλυψε ότι τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας το life coaching. Ο δικός της «life coacher» στα απρόοπτα και δυσάρεστα της ζωής, ήταν ένας ηλικιωμένος κύριος, φίλος της οικογένειας, που χωρίς εκείνη να μπορεί να το καταλάβει τότε, ούσα πιτσιρίκα, της έδωσε πολύτιμα εφόδια για την μετέπειτα ζωή της.

«Ο δικός μου καθοδηγητής ήταν ένας καλοσυνάτος παππούς, φίλος της μητέρας μου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία πάνω από εκατό ετών όταν εγώ ήμουν περίπου επτά. Αυτός λοιπόν ο παππούς, ταξίδευε συχνά στο Θιβέτ και όταν επέστρεφε μου έφερνε παιδικά βιβλία για yoga. Αυτά τα βιβλία με έμαθαν ασυναίσθητα να κάνω διαλογισμό, να φροντίζω το σώμα μου να βάζω στόχους και να ονειρεύομαι από μικρό παιδί. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να τα καταλάβω και να τα συνειδητοποιήσω, αλλά στην πορεία της ζωής μου, ανακάλεσα πολλά πράγματα από τα ‘’σποράκια’’ που μου έδινε τότε αυτός ο οικογενειακός φίλος της μητέρας μου.

Σποράκια γνώσης που χωρίς να το καταλαβαίνω, μου άνοιγαν τον ορίζοντα. Τα δύσκολα που έρχονται, πάντα τα παρομοιάζω με μια τρικυμία και εγώ να είμαι πάνω σε μια βάρκα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, έχει μέσα του κάποια σωσίβια, τα οποία και θα πιάσει για να σωθεί από την τρικυμία. Απλά δεν ψάχνει να τα βρει. Τα βιβλιαράκια του παππού που μου έφερνε από το Θιβέτ, ήταν το δικό μου σωσίβιο. Ως μητέρα, αυτά τα σποράκια, έδωσα και εγώ στα δικά μου παιδιά, ώστε να τους αφαιρέσω το φόβο και να τους εξηγήσω πως στην ζωή μπορούν να καταφέρουν τα πάντα».