Πόπη Τσαπανίδου: «Είναι μεγάλο το βάρος και η ευθύνη…»

Πόπη Τσαπανίδου

"Γι’ αυτό και πάντα προσπαθούσα να κάνω το κάτι παραπάνω"

Η Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People και στο Μαρίνο Βυθούλκα, αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να «απομακρυνθεί» από το χώρο της τηλεόρασης.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν ποτέ εργασιομανής. Απλά, η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που δεν έχεις ωράριο. Στην τηλεόραση πρέπει να είσαι πάντα σε συναγερμό, ειδικά αν παρουσιάζεις μια ζωντανή ενημερωτική εκπομπή, που υπογράφεις και έχεις και μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που συνεργάζεσαι και το μέλλον τους εξαρτάται από εσένα. Είναι μεγάλο το βάρος και η ευθύνη.

Έχεις δει πολλούς στην τηλεόραση που σηκώνονται και φεύγουν από τη θέση τους, ενώ όλα είναι μια χαρά; Απλά, δεν αντέχω την στασιμότητα. Θέλω να εξελίσσομαι. Και η εξέλιξη συμβαίνει όταν μια ομάδα ανθρώπων, κάνει κάτι παραπάνω. Όταν σε μια επαγγελματική συνθήκη δεν υπάρχουν τονωτικές ενέσεις, αισθάνομαι ότι πνίγομαι και κοροϊδεύω τον κόσμο. Γι’ αυτό και πάντα προσπαθούσα να κάνω το κάτι παραπάνω.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια σκεφτόμουν να σταματήσω να κάνω τηλεόραση. Η τελευταία μου συνεργασία ήταν στη διεύθυνση του One. Στήσαμε κάτι από την αρχή και το αποτέλεσμα που βγήκε έχει διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια όσον αφορά την αισθητική. Αφού το κάναμε, αποχώρησα. Δεν με ενδιαφέρει να μείνω στην τηλεόραση και να κάνω κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει όπως θέλω. Πλέον οι περισσότεροι κάνουν ρεπορτάζ από το Google και από τα social media. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία σημαίνει να βρίσκομαι στην πηγή του ρεπορτάζ. Γνωρίζω πως τα μέσα έχουν λιγοστέψει, όπως και τα χρήματα, αλλά εγώ τέτοιου είδους εκπομπή δεν επιθυμώ να κάνω. Γι’ αυτό και αποφάσισα να σταματήσω. Και για να είμαι ξεκάθαρη: Την τηλεόραση την έβλεπα πάντα ως δουλειά.»

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής