Ποιος Έλληνας παρουσιαστής γνώρισε τη γυναίκα του στο πρόγραμμα Erasmus;

Παύλος Σταματόπουλος

«Συναντιόμασταν κάθε τόσο, αλλά υπήρξαν κάποια χρόνια που δεν μέναμε στην ίδια χώρα. Ο περισσότερος καιρός που είχαμε να συναντηθούμε ήταν 4 μήνες».

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού μίλησε ο Λάμπρος Φισφής, ο οποίος αποκάλυψε πως γνωρίστηκε με τη γυναίκα του.

Λάμπρος Φισφής

Πώς γνωρίστηκες με τη σύζυγό σου;

Τη γνώρισα όταν είχαμε πάει μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, το Erasmus, σπουδάζαμε διαφήμιση. Έτσι γνωριστήκαμε και μετά πήγαμε ξανά για να ζήσουμε στο Άμστερνταμ. Το Erasmus είναι ένα… σατανικό σχέδιο της Ευρώπης για να γίνουν «γάμοι» μεταξύ των χωρών. Εκεί πηγαίνει το 70% των ανθρώπων με σχέση και μέσα σε ένα μήνα έχουν χωρίσει όλοι κι έχουν βρει άλλον από άλλη χώρα. Μέσω αυτού του προγράμματος γνωριστήκαμε στην Ολλανδία και μετά από τέσσερα χρόνια σχέση, από απόσταση, αποφασίσαμε να μετακομίσουμε μαζί στο Άμστερνταμ.

Πώς λειτούργησε τόσο καλά η σχέση από απόσταση;

Συναντιόμασταν κάθε τόσο, αλλά υπήρξαν κάποια χρόνια που δεν μέναμε στην ίδια χώρα. Ο περισσότερος καιρός που είχαμε να συναντηθούμε ήταν 4 μήνες. Έκανα το στρατιωτικό μου τότε και δεν μπορούσα να φύγω από τη χώρα. Ανήκω στην εποχή που γράφαμε γράμματα, αγόραζα τηλεκάρτες για να μιλήσω με τη σύζυγό μου στο εξωτερικό. Δηλαδή, πριν από το Skype, πριν από το facebook. Το ζήσαμε χωρίς τεχνολογία… Όταν η τεχνολογία πήρε τα πάνω της, εμείς μέναμε μαζί.