Ποιον διάσημο κύριο… ξελόγιασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου;

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τι συνέβη στο Λονδίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο;

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για φέτος, συμμετείχε μαζί με τον ΕΟΤ στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στις 20 και 21 Ιουλίου 2019. Σε αυτό το φεστιβάλ, η κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου με τις ξεχωριστές και μοναδικές γεύσεις ταξίδεψαν το κοινό του Φεστιβάλ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με την πλούσια γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά τους.

Η Πρέσβειρα της Περιφέρειάς μας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, παρουσίασε παραδοσιακά πιάτα από τα νησιά και μύησε τους παρευρισκομένους στην ιστορία που κρύβεται πίσω από τις συνταγές, καθώς κάθε πιάτο κλείνει την δική του ιστορία και έχει την δική του πορεία στο χρόνο αλλά και στην συνείδηση των νησιωτών μας. Ανάμεσα, λοιπόν, στα πρόσωπα που η Αργυρώ μύησε στις ελληνικές γεύσεις ήταν ο θρύλος της Ιταλικής κουζίνας, Gennaro Contaldo. Η Ελληνίδα chef ανάρτησε στο Instagram φωτογραφίες με τους διάσημους φίλους της και έγραψε τα εξής:

«Είναι όλοι καλεσμένοι στη χώρα μας και ανυπομονούμε να τους φιλοξενήσουμε! Ο Τζεvάρο είναι ο θρύλος της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας και την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα λατρεύει τα ελληνικά νησιά και τα έχει επισκεφτεί άπειρες φορές. Λατρεύει την χώρα μας και την Ελληνική κουζίνα. Ο λατρεμένος μου Τζόναθαν είναι λάτρης της χώρας μας και με κάθε τρόπο και μέσο προβάλλει την Ελλάδα Ο Άντονυ, η ψυχή του @natgeotravel είναι λάτρης της Ελλάδας και των νησιών μας. Άπειρες φορές έχει προβάλει τις ομορφιές και την ελληνική γεύση μέσα από το κανάλι @natgeo! Ας τους καλωσορίσουμε όλοι μαζί στην όμορφη Ελλάδα μας. Δείξτε τους πόσο φιλόξενος λαός είμαστε και γράψτε εδώ ένα σχόλιο τι πρέπει να δοκιμάσουν όταν έρθουν στην Ελλάδα. Έχουμε διαμάντια συνταγές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή που προτείνεις να δοκιμάσουν»;

View this post on Instagram

🧿🇬🇷Είναι όλοι καλεσμένοι στη χώρα μας και ανυπομονούμε να τους φιλοξενήσουμε! Ο Τζεvνάρο @gennarocontaldo είναι ο θρύλος της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας και την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα λατρεύει τα ελληνικά νησιά και τα έχει επισκεφτεί άπειρες φορές. Λατρεύει την χώρα μας και την Ελληνική κουζίνα.Ο λατρεμένος μου Τζόναθαν @mrjonathanphang είναι λάτρης της χώρας μας και με κάθε τρόπο και μέσο προβάλει την Ελλάδα Ο Άντονυ @leyensanthony η ψυχή του @natgeotravel είναι λάτρης της Ελλάδας και των νησιών μας. Άπειρες φορές έχει προβάλει τις ομορφιές και την ελληνική γεύση μέσα από το κανάλι @natgeo !Ας τους καλωσορίσουμε όλοι μαζί στην όμορφη 🇬🇷Ελλάδα μας 👉Δείξτε τους πόσο φιλόξενος λαός είμαστε και γράψτε εδώ ένα σχόλιο τι πρέπει να δοκιμάσουν όταν έρθουν στην Ελλάδα. Έχουμε διαμάντια συνταγές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας 👌🇬🇷🧿 Ποιά είναι η αγαπημένη σου συνταγή που προτείνεις να δοκιμάσουν ⁉️⁉️⁉️ —————————— • • • • • #visitgreece #aegeanlikenoother #ngtfoodfestival #greece #greekislands #food #greekfood #greeks #bealocal #argirogr #mprosta

A post shared by Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou) on

Ο Gennaro Contaldo, μεταξύ άλλων, κάνει και τηλεοπτικές εκπομπές στο BBC. Ο διάσημος chef λατρεύει την Ελλάδα και το ελληνικό φαγητό.