Πηνελόπη Πλάκα: «Ζω με αυτό από τα 18 μου»

Πηνελόπη Πλάκα

"Στην αρχή ντρεπόμουν, γιατί κάνω μια δουλειά που εκτίθεμαι." παραδέχεται η Πηνελόπη Πλάκα.

Με αφορμή την καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» μίλησε η Πηνελόπη Πλάκα στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα. Μεταξύ άλλων, η όμορφη ηθοποιός αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία που κάνει εδώ και έξι χρόνια, την βοήθεια που έχει δει από αυτήν καθώς και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που κουβαλάει από μικρή λόγω του άγχους.

Έχεις δηλώσει ότι κάνεις ψυχοθεραπεία. Σε έχει βοηθήσει;

Με έχει βοηθήσει πολύ να καταλάβω τον εαυτό μου, τις αδυναμίες μου. Κάνω έξι χρόνια ψυχοθεραπεία και συνεχίζω να μαθαίνω πράγματα για εμένα που δεν τα είχα σκεφτεί ποτέ.

Εκδήλωσες ποτέ ψυχοσωματικά συμπτώματα λόγω υπερβολικού άγχους;

Είναι φίλοι μου πια τα ψυχοσωματικά. Έχω δερματίτιδα, η οποία ξεκίνησε με σπυράκια που έγιναν στη συνέχεια στάμπες σαν την παλάμη σου. Ζω με αυτό από τα 18 μου, αλλά τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν έχω βγάλει ούτε ένα σπυρί και είμαι πολύ χαρούμενη, το γιορτάζω! Είναι εκδηλώσεις του συστήματος μου, όταν αγχώνομαι, πιέζομαι, στεναχωριέμαι.

Πως το αντιμετώπισες όταν συνέβη;

Στην αρχή ντρεπόμουν, γιατί κάνω μια δουλειά που εκτίθεμαι. Φαίνεται το πρόσωπο μου, το στέρνο μου, ο λαιμός μου, τα χέρια μου. Δεν είναι όμορφο, αλλά πια το αγαπώ και έχω μάθει να ζω με αυτό.