Πηνελόπη Πλάκα: «Πρέπει να ρωτάμε τους ανθρώπους αν θέλουν να παντρευτούν; Είναι επιλογή και όχι επιταγή της κοινωνίας»

Πηνελόπη Πλάκα

Αφοπλιστικά ειλικρινής η Πηνελόπη Πλάκα για τον γάμο, την οικογένεια, τα παιδιά.

Με αφορμή την τρίτη σεζόν της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ, η Πηνελόπη Πλάκα παραχώρησε συνέντευξη στη Real life και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη. Μέσα σε όλα, η όμορφη ηθοποιός αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή και την προοπτική να αποκτήσει δικό της παιδί μαζί με τον σύντροφο της.

Στη σειρά υποδύεσαι μια κοπέλα που έφυγε από την πόλη και βρήκε τον έρωτα στο χωριό, στο πλευρό του Παναγή, τον οποίο παντρέτηκε. Στη ζωή σου σκέφτεσαι να παντρευτείς;

Πρέπει να ρωτάμε τους ανθρώπους αν θέλουν να παντρευτούν; Δεν ξέρω τι να σου πω, μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Όμως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είσαι σε σχέση…

Είμαι σε σχέση, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να παντρευτούν ούτε να κάνουν παιδί. Το ότι είμαστε σε σχέση δεν σημαίνει ότι δέσαμε τον γάιδαρο μας και θα κάνουμε ότι μας έχει μάθει η κοινωνία. Δύο άνθρωποι είναι σε σχέση γιατί είναι καλά, είναι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι. Είναι επιλογή και όχι επιταγή της κοινωνίας. Επειδή πιστεύω πολύ στον Θεό και στη θρησκεία μας, βλέπω τον γάμο ως ευλογία, γιατί ξεκινάς με έναν άνθρωπο να δημιουργήσεις οικογένεια. Για εμένα ο γάμος ισούται με την οικογένεια. Δεν θα παντρευτώ επειδή είμαι τέσσερα χρόνια σε σχέση, αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αν κάποια στιγμή παντρευτώ, θα το κάνω για να πάρω την ευλογία να δημιουργήσω οικογένεια και φυσικά επειδή μου αρέσουν και τα πάρτι, θα κάνω και ένα πάρτι… αλλά δεν είναι ο σκοπός το πάρτι.

Θα έκανες παιδί εκτός γάμου;

Εξαρτάται… Και μόνη μου να έκανα παιδί και το να υιοθετούσα παιδί θα μου ήταν το ίδιο. Γενικά, αν φτάσω στο σημείο να θέλω να κάνω παιδί, είμαι ανοιχτή σε όλα.